Морози тільки почались, а від ожеледеці вже травмувались 20 ніжинців

 

 

 

 

Листопад почався з легких морозів. Минулої середи, 15 листопада в Україні випав перший сніг, а вже наступного дня, ввечері вдарив мороз. Дороги Ніжина та тротуари покрились ожеледицею, та ні комунальні служби, ні підприємці, котрі відповідали за відрізки таких доріг не відреагували. Як наслідок, до травматологічного відділення Ніжинської центральної міської лікарні почали доставляти людей. У розмові з журналістами сайту “Нежатин” голвний лікар Ніжинської ЦМЛ Олександр Кострико проінформував, що з 15 по 20 листопада від ожеледиці травмувалось 20 ніжинців. Тож, йдучи вулицями Ніжина, будьте обережні.

Як утримати рівновагу в ожеледицю

Перша порада найпростіша і найважливіша – не тримати руки в кишенях. Таким чином ви не тільки зможете втримати рівновагу, але і в разі падіння ви зможете підставити руки, щоб уникнути удару головою.

По можливості, варто вибирати максимально безпечні ділянки дороги, які чисті, або ж посипані піском. Важливо пам’ятати, що на лід потрібно ставити ногу повністю, а не частково. Тільки так можна утримати рівновагу.

А ось літнім людям варто і зовсім не виходити з дому, коли на вулиці ожеледь. Адже для них ожеледиця значно небезпечніша. Однак якщо це необхідно, то варто хоча б взяти з собою палицю з гумовим наконечником.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь