Як ніжинська молодь створює “Місто та Країну Гідності”. ФОТО

 

 

 

 

Тільки свідома молодь може побудувати “Країну Гідності”. І можна з впевненістю констатувати – така є у Ніжині.

Вже втретє 21 листопада, в День Гідності та Свободи в Ніжинському Будинку дітей та юнацтва за ініціативи Ліги старшокласників міста був проведений квест «Україна Гідності» з використанням гри з соціальних прав людини «Країні Гідності» в рамках проекту «Молодь для молоді: знай свої права — змінюй життя» від МБО “Партнерство «Кожній дитині».

“Країна Гідності” – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Ця гра змогла об’єднати учнівську та студентську молодь міста, педагогів та бібліотекарів, представників відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету та депутата Ніжинської міської ради, Управління освіти та Міського методичного кабінету.

В ході гри 5 рівноправних команд приміряли на себе ролі парламентарів Країни Гідності та відповідно до наданих їм фінансових звітів, розроблених соціальним комітетом Парламенту, обирали стратегію для реалізації соціальних прав в країні. На І етапі гри команди виважено виробляли стратегії в окремих комісіях, після чого спікер кожної команди представив обрану стратегію, а от на ІІ етапі розпочалися справжні бурхливі дебати. Абсолютно всі учасники були залучені до вибору 7-ми основних соціальних прав, на які буде зосереджена соціальна політика Країни гідності протягом найближчих 5 років.

«Досить символічно, на 5 річницю початку Євромайдану 10 ювілейна гра, яку я модерую, зібрала 40 учасників на дуже емоційні та продуктивні переговори “парламентарів”. Сьогодні ми спробуємо ще раз стати на шлях побудови не лише «Країни Гідності», а й «Міста Гідності», і таке звання здобуде Ніжин», – зазначила психолог Ніжинського будинку дітей та юнацтва, координатор Ліги старшокласників Анжеліка Тимченко.

1,5 години вироблення стратегії соціальної політики наштовхнули учасників на висновки щодо тісного зв’язку гри та реальності, соціальної та молодіжної політики, необхідності адвокатування молоддю питань, пов’язаних з різними сферами життя громади міста. Для Ніжина на даний момент – це адвокаційні кампанії по створенню Молодіжного центру та Молодіжної ради при Ніжинській міській раді.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь