Школярі Ніжинщини пізнавали ази військової справи

 

 

 

 

День Гідності та Свободи в Ніжинському районі відзначили інтерактивним виховним заходом за участі заступника голови районної державної адміністрації Оксани Мелашенко, працівників сектору сім’ї, молоді та спорту, представників ГО «Дозір – Крук», спеціаліста військового комісаріату, учасників «помаранчевої» революції 2004 та революції Гідності 2013 року, учнів старших класів Талалаївської, Безуглівської, Великодорізької, Перемозької шкіл.
Захід відбувся в рамках районного місячника з національно-патріотичного виховання.
Комфортна і спокійна атмосфера сприяла проведенню заходу у формі спілкування між виступаючим та слухачами. Учасники переглянули документальні ролики про події, що спонукали людей прийти на майдан в 2004 та 2013 роках, хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих в Революції Гідності та зоні проведення АТО, поспілкувалися з учасником двох революцій, викладачем Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександром Турчином та спеціалістом військкомату Олександром Андрущенком.
Та найцікавішим для учнівської молоді стала презентація діяльності ГО «Дозір – Крук». Члени організації Максим Вертюк та Ігор Щокін, а також їх вихованці Дарина і Назар продемонстрували макети вибухових пристроїв, роботу з макетами вогнепальної зброї, елементи рукопашного бою, тактичної підготовки та ін. Неповторні емоції викликав виступ активістки та волонтерки Світлани Мирної.

Сектор сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь