11 ніжинців захворіло на кір, але епідпоріг не перевищено

 

 

 

 

З захворюванням на кір до медичних закладів міста звернулося 11 осіб за тиждень: 7 дорослих та 4 дітей. Проте, більш ніж одного хворого не виявлено в жодному закладі міста. Хворі діти навчаються у ніжинських школах №4, №7 та №10 (по одній дитині на школу).

З приводу ГРВІ до лікарні, на минулому тижні, звернулося  275 осіб (з них 178 дітей). Гострі гастроентероколіти зафіксовано у 6 пацієнтів: у 3 дорослих та у 3 дітей. Епідпаратит виявлено у 1 особи.

Вцілому до лікарні госпіталізовано 8 чоловік з ГРВІ, 11 з Кіром та 7 з гастроентероколітом. Спалахів інфекційних захворювань в організованих колективах не виявлено. Всі випадки поодинокі. Температурний режим в відділеннях ЦМЛ відповідає вимогам.

Головний лікар ЦМЛ ім. Галицького Олександр Костирко пояснює: “Епідпоріг по основним інфекційним захворюванням не перевищується. Тому обмежувальних заходів по закладах не вводять. Ми постійно проводимо спостереження. Відконтрольовуєм разом із лабораторним центром держпродслужби ситуацію по місту та готуємся до того, що можливо будуть карантинні заходи. Але все залежить від погоди, роботи організованих колективів (школи, ДНЗ і т. д.). Ситуація під контролем. Кількість ліжок у лікарні наразі достатня. Посилюється робота по дотриманню санепідрежиму.”

Міський голова Анатолій Лінник, в свою чергу, наголошує, що місту необхідна масштабна інформаційна компанія стосовно вакцинації від кору.

“За даними уряду, вакцини є у достатній кількості. Не вистачає лише бажання населення вакцинуватися. Проте іншого шляху боротьби з кір, окрім щеплення – немає”, – каже міський голова.

Вл. інф. “ПравдаТУТ. Ніжин”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь