У Ніжині обмежать час продажу алкоголю та посилять контроль за продавцями

 

 

 

 

Чинним законодавством надані повноваження органам місцевого самоврядування обмежувати термін реалізації алкогольних напоїв. Розпорядженням Чернігівської обласної адміністрації було надано рекомендацію обмежити реалізацію з 22:00 до 8:00. Прийняти відповідне рішення мала і Ніжинська міська рада. На черговому засіданні комісії з житлово комунальних питань начальник відділу економіки Тетяна Гавриш зазначила:

«Цей регуляторний акт пройшов процедуру регуляторики, яку ми запустили в кінці весни, і лише 27 листопада отримали позитивний висновок з регуляторної служби, що такі терміни обмеження є правильними. Тож відповідний проект рішення буде винесений на чергову сесію міської ради, аби заборонити продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв вночі у точках роздрібної торгівлі, окрім закладів ресторанного господарства у Ніжині».

Порушення цієї заборони несе за собою адміністративні штрафи.. Відповідальними за контроль є економічний відділ при Ніжинській міськраді, де працюватиме спеціаліст з захисту прав споживачів та Ніжинська поліція.

Зазначимо, що попередньо Обмеження і заборони, які діяли в Україні були недостатніми. Ооргани місцевого самоврядування заповаджували заборону на продаж алкоголю в нічний час, однак через прогалини в законодавстві відповідні рішення місцевих рад часто скасовувалися в судовому порядку. Тепер відповідальності недобросвісним реалізаторам алкогольної продукції буде уникнути важко.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь