Чи законно був піднятий тариф на паркування у Ніжині?

 

 

 

 

У Ніжині змінився надавач послуг з обслуговування міських парковок. 8 вересня транспортним відділом при Ніжинській міськраді було проведено конкурс на обслуговування міських парковок. У ньому приймало участь два підприємства серед яких переможцем стало КП «Ніжинський комунальний ринок». Першим кроком, яке зробило комунальне підприємство стало підняття вартості послуги. Чи було попередньо проведено процедуру прийняття регуляторного акту, який би аргументував збільшення тарифу, на це питання ніхто відповіді нам у міськвиконкомі не дав. Регуляторні процедури з боку надавача послуг є обов’язковими, адже будь-яке збільшення тарифу має бути винесено на публічне обговорення громади та депутатів, після чого рішення щодо тарифу мають приймати члени виконавчого комітету. Окрім того, з попереднім надавачем послуг, який встановив тариф – 4 грн, не був розірваний договір, котрий укладався на 10 років, і дійсний до цих пір. Тож чи законним було прийняте Рішення міською радою від 20 листопада Про передачу підприємству КП «Комунальний ринок» земельних ділянок для здійснення діяльності з паркування автомобілей в місті Ніжині? Чи можна вважати законним встановлення нового тарифу?

За коментарем з приводу підвищення вартості журналісти сайту «Нежатин» звернулись до директора КП «Комунальний ринок» Володимира Павлюченка. Він зазначив, що підняття тарифу дозволить провести благоустрій ввіреної території – паркувальних площ по вулиці Московській, Вороб’ївській набережній та біля Покровської церкви. Наразі вирішують питання з приводу генплану парковки біля Покровської церкви, адже не до кінця зрозуміло, чи можливо облаштувати парковку на цьому місті. Найближчим часом будуть визначені паркувальні місця для людей з особливими потребами та нанесена тимчасова розмітка, а в теплу пору року вона буде замінена на постійну. В майбутньому планується заключити договори з усіма приватними підприємцями, які здійснюють свою діяльність поряд з паркувальними площами задля стабільного надходження коштів до міського бюджету на вигідних для обох сторін умовах.

Та якими б не були благими наміри нового надавача послуг, перш за все має дотримуватись процедура Закону, в даному ж випадку – це під питанням.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь