Ніжинський ліцей святкує 25-річний ювілей

 

 

 

 

Історія Ніжинського ліцею, як навчального закладу нового типу, розпочалася у 1993 році, коли група викладачів-ентузіастів за ініціативи ректора Ніжинського державного педагогічного інституту вирішила створити ліцей.

Несподівано швидко були відібрані учні, прийняті на роботу педагоги – і ліцей розпочав свій перший навчальний рік із першого жовтня 1993 року. Заняття проходили в гоголівському корпусі НДПІ ім. М. Гоголя. Проте вже перший рік роботи виявився плідним, ліцей набув авторитету в місті, зазначається на офіційному сайті Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя.

У 1996 році його було реорганізовано в Обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді, проте в його склад завжди входили обласні й міські класи, фінансування яких здійснювалось за кошти як міського, так і обласного бюджетів.

Ліцей упевнено розвивався. Він декілька разів змінював своє розташування, аж поки в 2000 році не отримав майже окреме приміщення: під навчальні класи було перебудовано кімнати гуртожитку №1.

У 2003 році ліцей пишно відмітив своє десятиріччя, зібравши в своїх стінах величезну кількість друзів.

Сьогодні Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя продовжує найкращі освітянські традиції, послідовно і наполегливо виконуючи свою місію, яка полягає у формуванні випускника – громадянина України, соціально компетентної, творчої, високоморальної особистості, здатної до самореалізаціїї й свідомого вибору власного місця в суспільстві.

Нині в ліцеї створено необхідні умови для інтелектуального і творчого розвитку учнів, ефективність яких підтверджуються значними досягненнями навчально-виховної діяльності:

протягом останніх п’яти років показники якості знань ліцеїстів перевищують 80%;

майже 90% учнів демонструють достатній і високий рівень знань;

четверта частина учнів навчається на «відмінно»;

п’ята частина випускників нагороджуються Золотою або Срібною медаллю.

Джерело: Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя.

Фото Лілія Журко

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь