Автомобілі, що заважають прибиранню снігу у Ніжині евакуюватимуть?

 

 

 

 

Прибирання снігу, посипання проїжджої частини міста та тротуарів сумішшю проти ожеледиці є дуже важливими та актуальними аспектами благоустрою будь-якого міста взимку. Починаючи з перших снігопадів, працівники, водії та ,безпосередньо, вся спецтехніка комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» переходять в режим цілодобового чергування, яке включає в себе стеження за станом дорожнього покриття та швидке реагування задля швидкого очищення автомобільних та пішохідних доріг міста.  До зимового прибирання залучається вся техніка підприємства. В першу чергу, під час та після випадання снігу, починають розчищатись життєво-важливі шляхи: під’їзди до станції швидкої допомоги, під’їзди до пожежної частини, дороги до хлібозаводу, до продуктових магазинів, аптек, лікарень, тощо. Одночасно з цим починається розчищення доріг по всім напрямкам маршрутного автотранспорту та центральних доріг. Далі прибирання здійснюється на інших вулицях міста. Вся техніка працює в повну силу, виходячи зі своїх технічних особливостей та можливостей. Працюють водії з багаторічним стажем  та великим досвідом роботи.

В разі погіршення погодних умов працівники та снігоприбиральна техніка КП «ВУКГ» відразу починають працювати у місті згідно затверджених норм і порядку проведення снігоочисних робіт. В разі потреби  виконується посипання доріг піщано-соляною сумішшю проти ожеледиці. На превеликий жаль, практично, при кожному прибиранні снігу комунальне підприємство стикається з безліччю перешкод на шляху повноцінного виконання своїх обов’язків. Заважають розчищенню снігової маси переважно водії автотранспорту: це й звичайні автолюбителі, і таксисти,і водії службового транспорту, тощо. Вони невраховуючи погодні умови, стан дорожнього покриття та опади паркують свій транспорт по принципу «де схочу» або «де мені зручно». Своїми діями вони унеможливлюють проведення якісного виконання робіт з зимового прибирання та порушують дотримання вимог дорожніх знаків, що забороняють зупинку і стоянку на проїжджій частині вулично-дорожньої мережі.

Окремо слід відмітити вчинення супротиву зі сторони деяких місцевих таксистів. Мало того, що вони самі бачать як працює спецтехніка і не звільняють місце для розчищення, так при ввічливому проханні працівника комунального підприємства не перешкоджати прибиранню сніга реагують досить грубо та неадекватно.

Крім того, після снігопадів з’являються так звані “проліски”, які дозволяють очистити тільки 2 \ 3 проїжджої частини. Здавалося б нічого дивного – звичайний замет на вулиці. Але це тільки на перший погляд. Легким рухом руки замет перетворюється в пролісок, тобто машину, припарковану кілька тижнів тому.

Наразі вирішується питання про евакуацію неправильно припаркованих транспортних засобів в період снігопадів, особливо коли працює спецтехніка підприємства. Також за порушення ПДР передбачена низка штрафів.

Шановні громадяни! Не залишайте свої автівки на узбіччях, тротуарах та проїжджій частині міста. Ви заважаєте прибиральній техніці робити свою роботу. Давайте разом поважати своє рідне місто, дотримуватись правил благоустрою та поважати один одного! Комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» розраховує на ваше розуміння і підтримку. Ми просимо містян у період снігопадів і ожеледиці скористатися громадським транспортом, вибрати менший комфорт заради безпеки і порядку.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь