Ніжинка Анжела Тимченко стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України

 

 

 

 

10 грудня в Будинку Уряду України відбулося урочисте нагородження громадських діячів України за активну участь у правозахисній та політичній діяльності, розвитку місцевого самоврядування, у національно-патріотичному вихованні, волонтерській діяльності, захисті територіальної цілісності України, розвитку соціально відповідального бізнесу, культурно-мистецькій та науковій діяльності.
Нагороджували лауреатів Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді в розбудові України у 2017 році прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр молоді і спорту Ігор Жданов та віце-прем’єром В’ячеслав Кириленко.
Серед лауреатів була Анжела Тимченко – методист Ніжинського будинку дітей та юнацтва та координатор Ліги старшокласників Ніжина.
Детально про діяльність за яку була назначена премія журналісти газети «Свідомий погляд» вирішили запитати особисто Анжелу Володимирівну.
“Премія присуджена за досягнення у роботі з молоддю за 2017 рік, а саме: в моєму випадку – розвиток учнівського самоврядування. Тобто це оцінка наших з Лігою старшокласників Ніжина старань та досягнень.
За минулий рік ми помітно активізували свою роботу, і вона стала комплексною та систематичною. Нам вдалось реалізувати довготермінові проекти “АПеЛьСиН (Альтернативна Перспективна Ліга – Сила Ніжина)”, проект “Так склалось історично”, проект соціальної дії “Диво пластик” (менеджер – Юлія Бублик, колишня президент Ліги) в рамках програми “Активні громадяни” Британської ради.
Ми почали активно виходити за межі одного позашкілля та співпрацювати з активною студентською молоддю міста, молодіжними громадськими організаціями, налагодили комунікацію з представниками місцевої влади.
Саме в кінці 2017 року більшість активістів Ліги старшокласників увійшли до складу Комітету Молодіжного банку ініціатив Ніжина, який вже цього року став однією з 10 переможців Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні 2018. На даний момент – актив Ліги старшокласників, МБІ_Ніжин та наші друзі-однодумці об’єднались у Громадську організацію “Лабораторія Ініціативної Молоді”, яка вже офіційно зареєстрована та працює над своїм інституційним розвитком задля того, щоб стати повноцінною ефективною платформою для само- та взаєморозвитку молоді.
З минулого року ми входимо до складу ініціативної групи по створенню Молодіжної ради при Ніжинській міській раді. Вже рік ми працюємо над цим питанням і наразі знаходимось на активній стадії цього адвокаційного процесу. А влітку цього року наша активна молодіжна команда написала звернення до міського голови з питання створення Молодіжного центру в Ніжині комунальної форми власності. Нашу ідею підтримали Асоціація молодіжних центрів України та Міністерство молоді та спорту України, надіславши відповідні листи міському голові. Знайшли позитивний відгук ми і у представників місцевої влади. Сподіваємось, що депутати міської ради також позитивно відреагують на нашу спільну ініціативу і вже наступного року в Ніжині запрацює Молодіжний центр», – розповіла Анжела Тимченко.

спілкувалась Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь