Ніжинці обговорили за круглим столом будівництво каплички по Незалежності

 

 

 

 

Цього року в парку Ветеранів по вулиці Незалежності розпочалися будівельні роботи, які викликали багато запитань серед жителів мікрорайону. Як результат, у листопаді на сайті місцевих петицій з’явилась інформація про невдоволення представників місцевої громади, щодо ведення будівництва на рекреаційній зоні. За словами автора петиції, невдоволення виникло через те, що будівництво могло завадити сім’ям з дітьми відпочивати вільно в парку.

За короткий термін петиція набрала необхідну кількість голосів, тому було вирішено обговорити дане питання детально у стінах міської ради.

11 грудня в малому залі Ніжинської міської ради відбулося засідання круглого столу щодо будівництва храмової споруди в парку Ветеранів по вулиці Незалежності. На зібранні були присутні представники релігійної громади Київського патріархату, активісти та небайдужі ніжинці.

На початку обговорення заступник міського голови Ігор Алєксєєнко довів до відома присутніх інформацію про суть проблемного питання, а саме невдоволення жителів мікрорайону по вул. Незалежності будівництвом храмової споруди. Також зазначив, що рішення виділити земельну ділянку під будівництво прийняте відповідно до чинного законодавства Ніжинською міською радою. У свою чергу представник відділу архітектури було надано всі необхідні документи та матеріали, а саме: схему забудови за якою ділянка належить до проектної зони культових споруд та рішення Ніжинської міської ради від 17.10.2016 року про виділення земельної ділянки загальною площею 0,014 га під будівництво громадських і релігійних споруд.

В ході обговорення були заслухані аргументи обох сторін, які виступали «проти» та «за» будівництво храмової споруди.

Журналісти газети «Свідомий погляд» поспілкувалися з учасниками обговорення.
Зокрема настоятель майбутньої храмової споруди «Утамуй мої печалі» Олексій Котенко зазначив: «На жаль, до мене, як настоятеля ніхто не звернувся за документами, які підтверджували законність будівлі та за роз’ясненнями щодо її майбутнього розташування й зовнішнього вигляду. У нашої парафії гостра потреба перейти на власну ділянку, адже ми платимо чималі кошти за винаймання приміщення на ринку «Кошик споживача».
Капличка буде розміщена по центру пішохідної доріжки».
Фото схеми нижче

Галина Жизневська, авторка петиції проти забудови рекреаційної зони наголосила: «Від початку була інформація про церкву й трапезну, а це досить велика територія для такого маленького парку. Я згодна, якщо це дійсно буде маленька капличка без паркану. Сподіваюсь, після будівництва каплички посеред пішохідної доріжки настоятель Олексій Котенко продумає можливість вільного пересування мешканців приватного сектора, що знаходиться в глибині масиву за парком, до зупинки біля Аграрного ліцею».

Хоча компроміс був досягнутий в перші хвилини засідання, не всі учасники змогли стримати свої емоції. Проте, треба зазначити, що повага до думки опонента є обов’язковою складовою будь-якої дискусії.

Також журналісти дізнались думку депутата обласної ради Сергія Охонька, який опікується даними мікрорайоном. У коментарі Сергій Миколайович зазначив: “Ми маємо вшановувати героїв АТО й робити все для того, щоб нащадки не забували подвиг наших українських Героїв. Будування каплички – це гарний привід віддати шану нашим бійцям. Також сподіваюсь, що будівельники та релігійна спільнота будуть тримати в належному стані ввірений майданчик та прилеглі території. Вірю, що громада Ніжина й надалі буде вирішувати мирним й законним шляхом всі питання, які виникають у її представників”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь