Для перепланування квартири більше не потрібен дозвіл: але є нюанси

 

 

 

 

Кабінет міністрів України затвердив оновлений перелік будівельних робіт, які не вимагають дозволів на їх проведення та введення в експлуатацію.

Тепер, зокрема, для перепланування квартири українцям не потрібен дозвіл.

Як пояснює заступник глави Мінрегіону Лев Парцхаладзе, раніше для перенесення стін у власному помешканні потрібно було отримувати дозвіл у Державній архітектурно-будівельній інспекції і, здебільшого, чекати на нього доводилось від 3 до 6 місяців.

Тепер такі роботи не потребують отримання спеціальних документів.

Щоправда, є нюанси: перепланування квартири в багатоквартирному будинку без отримання відповідного дозволу можна робити, якщо немає втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування.

Можна також робити перепланування або переоснащення торговельних залів у торгово-розважальних центрах, офісних приміщеннях бізнес-центрів та інших подібних об’єктів (без втручання в огороджувальні та несучі конструкції).

Згідно з постановою Кабміну, у перелік увійшли роботи з переобладнання та перепланування житлових будинків та житлових приміщень, а також нежитлових будинків або споруди та приміщень в них, що належать до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) та СС3 (значні).

Для перепланування квартири більше не потрібно спеціальних документів

Джерело Телеканал новини «24»

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь