Рекордну кількість учасників зібрав чемпіонат зі швидких шахів у Ніжині

 

 

 

 

15 грудня, напередодні дня Святого Миколая, в Ніжинський ДЮСШШ відбувся традиційний, вже V-й відкритий особисто-командний чемпіонат з швидких шахів серед юнаків та дівчат. Турнір був організований та проведений за підтримки міського відділу з питань фізичної культури та спорту (Глушко П.В.), управління освіти (Крапивянський С.М.) та федерації шахів   м.Ніжина.

 

Цього разу шахова школа не змогла вмістити усіх бажаючих, а це 83 юні спортсмени з Києва, Київської області, Чернігова, Прилук, та Ніжина, які змагалися у трьох вікових групах за звання найсильніших, тому допомогу надала ЗОШ № 15 ( директор Павлюченко Т.М.) і гостинно розмістила частину турніру. Серед старших (2002-2005 р.н.) перемогу святкували: Гайдук Дмитро (Прилуки) – 7,0 очок з 7 можливих, Максимів Семен (Київ- «Оболонь-Гросмейстер») – 5,5 з 7, Нестеренко Андрій з Ніжина – 5,0 з 7; у середній віковій групі (2006-2008 р.н.) найсильнішими виявились : чернігівець Биховець Владислав та ніжинець Кулепестін Олександр – по 6,0 очок з 7, на 3 місці – Кузнєцов Тимофій (Київ- «Оболонь-Гросмейстер») – 5,5 з 7 ; у наймолодших ( 2009 р.н. та молодші ) місця на п’єдесталі здобули : 1 місце – Пилипенко Радомир, чемпіон світу серед школярів до 8 років (Київ- «Оболонь-Гросмейстер»)  – 6,5 з 7 , 2 місце – Очман Ілля (Київ- «Оболонь-Гросмейстер») – 5,5 з 7,  3 місце –  Донець Валерій  – 5,5 з 7 (Чернігів). У командному заліку ( склад команди – 5 учасників з 3 вікових груп, всього 11 команд) Кубки завоювали : 1 місце – збірна команда Київ-«Оболонь-Гросмейстер-1» ( Шепелєв Микола, Кузнєцов Тимофій, Гаврильченко Кіріл, Пилипенко Радомир, Очман Ілля) – 24,5 очка з 35 можливих, 2 місце – збірна Чернігів КДЮСШ-1 (Третяк Кіріл, Биховець Владислав, Радич Іван, Донець Валерій, Грішний Костянтин) – 24,5 з 35, 3 місце – збірна Ніжин-ДЮСШШ-1 (Нестеренко Андрій, Білиловець Кіріл, Кулепестін Олександр, Кравченко Іван, Литвин Костянтин) – 23,0 очка з 35.

Окрім кубків, медалей та грамот відділу з питань фізичної культури та спорту для переможців,  команди- переможці нагороджені  тортами від ВАТ «Ніжинхліб» ( Дегтяренко В.М.), а всі учасники змагань отримали «солодкі нагороди» від Голови федерації шахів м.Ніжина, депутата обласної ради Сергія Охонька. Велика вдячність від колективу ДЮСШШ та всіх учасників чемпіонату всім, хто допоміг в організації та проведенні цього чудового свята шахів.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь