У Ніжинській районній раді не люблять «зайвих» питань?

 

 

 

 

21 грудня депутати Ніжинської районної ради зібрались на 21 чергову сесію районної ради. 27 з 34 присутніх народних обранців мали розглянути 35 проектів рішень порядку денного, які в своїй більшості стосувались прийняття  бюджету на 2019 рік. Депутатами районної ради були затверджені видатки на реалізацію місцевих програм у сумі 4 075 896 грн.

Зокрема, на Програму розвитку місцевого самоврядування було виділено – 210 000 грн. На програми, що стосувались розвитку дітей та молоді – 489 000 грн. Спорт у наступному році буде забезпечений у сумі – 430 000 грн.

На підтримку  учасників  антитерористичної  операції та операції об’єднаних сил, а також  членів  їх сімей виділять з бюджету – 65 000 грн.

На Програму по пожежній безпеці заклали кошти у сумі – 131 000 грн. На військові заходи – 335 000 грн. На культурно-мистецьку програму – 70 000 грн.

Уже в ході обговорення власне самих програм виникали запитання по направленню коштів. Так, до прикладу, по  Програмі впровадження в Ніжинській ЦРЛ електронної медичної  інформаційної системи на 2019-2020 роки депутата від ВО «Батьківщина» Світлану Лазановську цікавило питання достатнього фінансування. Вона запропонувала керівництву району розглянути можливість збільшення виділення коштів. «Питання медицини дуже важливе і на часі, тож треба забезпечити фінансування у повному обсязі електронної інформаційної системи для Ніжинської районної лікарні, адже це обладнання робочих місць наших лікарів». Загалом на дану програму передбачається виділення 750 000, проте в цьому році на неї направлять лише 100 000 грн.

Не одноголосно була підтримана районна програма поточного ремонту Ніжинської районної державної адміністрації – 100 000 грн. Треба зазначити, що це вже втретє виділяються кошти на ремонт адміністративної будівлі за останні три роки. Керівництво району, у свою ж чергу, наполягало на гострій необхідності прийняття цього рішення. Проте, в ході голосування депутати від ВО «Батьківщина» утримались. Наталія Березка проголосувала «Проти». Уже в коментарях журналістам зазначила, що дані витрати не на часі.

«У районі є більш важливі сфери, які потребують фінансування. На засіданні Президії районної ради та на засіданні бюджетної комісії по ним звучали дуже важливі пропозиції: це і удосконалення харчування в закладах освіти району, це і збільшення фінансування по впровадженню в районній лікарні електронної інформаційної системи. До слова, відповідно до нової медичної реформи, яка на мою думку вбиває всю систему охорони здоров’я, в районі необхідно обладнати 40 робочих місць для лікарів (комп’ютер, принтер, програма). І на все це виділили, а точніше подали для голосування лише 100 тис. грн., із потрібних 750 тис! До того ж уваги потребують фельдшерські пункти району, а ми ремонтуватимемо адмінбудівлі. Ось такі пріоритети…» – зазначила Наталія Березка.

 

Слідували питання і по відшкодуванням компенсації за перевезення пільговиків на приміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом. На 2019 рік було закладено 37 000 грн з районного бюджету та 13 000 грн співфінансує Лосинівська ОТГ. Світланою Лазановською було задано питання, чому у співфінансуванні не бере участь Вертіївська ОТГ. На що була дана відповідь – у Вертіївської ОТГ є власна програма по відшкодуванню.

Останнє питання порядку денного стосувалось дострокового припинення повноважень депутата районної ради Анатолія Слуцького. Не всі депутати підтримали дане рішення, зокрема не підтримали дане рішення  8 з 26 присутніх в залі. І така позиція була обґрунтована, адже депутат очолював комісію по законності і завжди мав принципову позицію, відстоював свою точку зору та інтереси жителів району.  Та така позиція може бути не всім до вподоби…

  1. Прикладом стало вчорашнє засідання сесії. Депутат Володимир Ювко не одноразово ставив запитання по тим чи іншим проектам рішення до керівництва району,  звертаючи увагу на  нюанси програм. Коли вкотре перед голосуванням за Проект рішення Володимир Ювко підняв руку, аби задати питання, голова районної ради проігнорував прохання і продовжив голосування. Після чого зібравши речі, депутат покинув сесійну залу, звинувативши Олега Бузуна у недотриманні регламенту.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь