Аграрний сектор України сьогодні – ключова складова позитивного міжнародного іміджу держави. Десятки і сотні вітчизняних компаній-агровиробників та переробників сільгосппродукції щороку упевнено виходять на світовий ринок, розширюючи таким чином власні бізнесові можливості. Особливо великої ваги в цьому процесі набуває участь українських компаній у представницьких міжнародних виставкових заходах. І перш за все – у найбільшій міжнародній продовольчій виставці-ярмарку «Міжнародний зелений тиждень», яка проходить у Берліні (Німеччина).

Аби оцінити масштаби цього заходу достатньо сказати, що минулого року його відвідали майже 400 тисяч гостей, а свою продукцію представили 1700 учасників із 64 країн світу – представники сільськогосподарської галузі, переробної, харчової та суміжних напрямків виробництва.

18-27 січня 2019 року українська делегація, вперше після 2014 року, візьме участь у міжнародній продовольчій виставці-ярмарку «Міжнародний зелений тиждень». Це стало можливо завдяки підтримці Міністерства аграрної політики та продовольства України. Показово, що ключовою темою вітчизняної експозиції стала харчова промисловість, де компанії-учасники із України представлять молочну і м’ясну індустрію, виробництво алкогольних та безалкогольних напоїв, кондитерських виробів та меду, а також виробництво органічних продуктів.

Це продукція таких відомих торгових марок як «Шабо», «Колоніст», «Перша приватна броварня», «Житомирські ласощі», «Чумак», Jaffa, «Баварія», «Галка», «Майстерня карамелі», Leopolis, Favorine Foods, «Добра ферма», Organico, Ніжин, «Козуб», «Асканія-Пак», Екона, Liqberry, «Золотий вік», «Теремно», «Квант», «Галекс-Агро» та багато інших. Без перебільшення можна сказати, що на виставці «Міжнародний зелений тиждень-2019» буде представлено найкращі продовольчі бренди України. Так само як і досягнення таких відомих вітчизняних агровиробників як МХП, Артемсіл та інші.

Приємно відзначити, що синхронно із досягненням рекордних показників валової врожайності основних видів сільгоспкультур, Україна виходить на новий рівень розвитку харчової промисловості. Ми переходимо від експорту сировини до реалізації зарубіжним споживачам готової продукції із доданою вартістю. Аналогічний шлях пройшли країни, що вважаються лідерами ринку, тому участь у таких престижних міжнародних заходах як «Міжнародний зелений тиждень-2019», сприятливо позначиться і на бізнесі компаній-учасників, і нашої держави загалом.

Оператором національної експозиції України у павільйоні площею понад 1000 кв.м. є компанія ТОВ «ТД «Промфінінвест», яка має багаторічний досвід проведення виставкових заходів найвищого рівня. Оформлення стендів та організація участі української делегація передбачає єдину цілісну композицію, зокрема, урочисте відкриття за участю виконуючого обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, презентації та дегустації продукції від 50-ти українських компаній, споживання страв вітчизняної кухні, музикальні виступи, майстер класи, інтерактивні заходи та ін.

Захід обіцяє бути надзвичайно цікавим та корисним як для учасників, так і гостей «Міжнародного зеленого тижня-2019», тому запрошуємо усіх, небайдужих представників бізнесу відвідати український павільйон та оцінити розвиток галузі у світовому вимірі.

Джерело: Nizhynnews.com