У Ніжині розпочався ялинковий вандалізм

 

 

 

 

Як відомо, вандалізм – зловмисне руйнування або пошкодження культурно-історичних пам’ятників, інших матеріальних і культурних цінностей, приватних або суспільних об’єктів майна. Як один з його видів – вандалізм як спосіб придбання, а основний мотив такого руйнування це матеріальна вигода. По суті такі прояви є різновидом крадіжки. Крадуть усе: устаткування, яке містить кольорові метали, знімаються дверні ручки, меморіальні дошки, деталі приладів і пристроїв. Широко поширено цей різновид вандалізму на цвинтарях, коли крадуть квіти, вінки, золото написів.

Для Ніжина злочини такого характеру не новина, вони трапляються досить часто і поступово перетворюються в свого роду «чуму». З приходом зимових свят та активною підготовкою до святкування Нового року під прицілом вандалів опиняються всі ялинки/сосни, що є комунальним майном.

Черговий злочин проти громади та міста було скоєно вночі 29 грудня біля однієї з центральних алей скверу Театральний. Злочинцем/цями було нахабно спиляно та вкрадено красиву молоду ялинку, що багато років прикрашала сквер. Замість ялинки тепер залишився жалюгідний понівечений обрубок на який без глибокого жалю неможливо дивитись.

Висновки робіть самі… але скільки вже в Ніжині трапилось таких варварских злочинів, а “воз и ныне там..”. Жодного варвара не виявлено і не покарано.

Комунальне підприємство “Виробниче управління комунального господарства” жорстоко засуджує такі злочини, спрямовані на знищення культури,краси і благоустрою міста та сподівається на більш активну роботу місцевих правоохоронних органів.

Унєніж

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь