Коли у Ніжині зноситимуть незаконно встановлені МАФи

 

 

 

 

У Ніжині демонтують МАФи, встановленні із порушенням вимог чинного законодавства. Дане рішення було прийнято на черговому засідання виконавчого комітету 10 січня 2019 року.
На засідання були запрошені всі власники даних об’єктів, проте, з’явилися лише два. Як відомо, демонтажу підлягають сім об’єктів, що розташовані на відповідній земельній ділянці. Мова йде про МАФи, встановлені в центральній частині міста біля Ощадбанку.

Основним питанням, яке хвилювало членів виконавчого комітету, власників споруд та міського голову Анатолія Валерійовича, у які строки підлягають демонтажу «незаконні» МАФи.

Оскільки, як зазначалося на засідання виконкому, по даному питанню неодноразово збиралися на обговорення відповідні комісії, про те про жодні терміни мови не йшлося.

Один із присутніх власників, запевнив: «Ми із ларька заберемо лише вікна, інше дня нас матеріальної цінності не має».

Як пояснив перший заступник міського голови Григорій Олійник, дуже важливо для господаря самотужки у відповідні строки звільнити земельні ділянки від встановлених МАФів. Оскільки, після того, як вийдуть всі терміни, а об’єкт так і залишиться на земельній ділянці, від буде демонтований силами комунального підприємства та доставлений на зберігання на територію комунального підприємства. А в такому різі, власник матиме зобов’язання сплатити і за демонтаж його споруди, і за зберігання.

Тож, доцільним і розумним є звільнення земельної ділянки силами власників МАФів, що встановлені із порушенням вимог чинного законодавства.

До того ж, як зауважила начальник відділу містобудування та архітектури Ніжинської міської ради Вікторія Мироненко, власникам даних об’єктів рішенням сесії міської ради не продовжено терміну оренди земельної ділянки. Тож, на даний момент дані малі архітектурні форми знаходяться на території Ніжинської громади незаконно.

Міський голова Анатолій Лінник з приводу терміну звільнення власниками даних споруд запропонував протокольно доручити комісії у попереджувальному листі до власників споруд, вказати термін – до 1 лютого. Дану пропозицію підтримали члени виконавчого комітету. Із таким терміном погодилися і присутні власники МАФів.

Тож, сподіваємося, що за двадцять днів, власники незаконно встановлених МАФів, дослухавшись до рішення виконкому та до вже таких давніх побажань жителів прилеглих багатоповерхівок, самовільно звільнять земельну ділянку у центрі міста, що дасть перші кроки до оновлення центральної частини Ніжина.

Вікторії Коломійченко для Nizhynnews.com  

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь