Село на Ніжинщині вже місяць без рейсового автобуса

 

 

 

 

Уже понад місяць жителі сіл Перебудова, Почечине та Валентіїв (це Ніжинський район) не можуть дістатися Ніжина автобусом. Перевізник достроково розірвав договір на перевезення. Каже, що маршрут збитковий. Тим часом, люди змушені добиратися до роботи, лікарні, ринку самотужки на таксі, власним транспортом, а то й пішки.

Про проблему відомо посадовцям місцеої райдержадміністрації. Вони не ховаються: голова РДА Вячеслав Івашин особисто приїздив у громаду наприкінці 2018-го (на фото).

Чиновники пояснили, що вони активно працюють над вирішенням питання, зокрема, ведуть перемовини із різними перевізниками щодо укладання договору на перевезення.

Районна влада не менше жителів сіл зацікавлена у безперешкодній та щоденній можливості людей діставатися міста автобусом. Та, на жаль, питання досі залишається відкритим.

Можлива причина – конкурси на перевезення не проводяться у Ніжинській районній державній адміністрації, а в обласній адміністрації. Вона ж і укладає договори із перевізниками. Щоб “пришвидшити” роботу посадовців управління розвитку промисловості, транспорту та зв’язку Департаменту економічного розвитку ОДА (саме цей підрозділ опікується перевезеннями та конкурсами на маршрути) ініціативна група жителів сіл Перебудови, Почечине та Валентіїв може зустрітись із керівникама згаданого департаменту.

Із позитиву: дорога через Перебудову та Валентіїв включена до переліку автошляхів Ніжинського району, які плануються відремонтувати у 2019 році.

За матеріалами сайту Ніжинської РДА

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь