Ніжинська школярка відлупцювала однолітка

 

 

 

 

Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури  здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення малолітньою жителькою Ніжина суспільно-небезпечного діяння, ознаки якого передбачені ч. 1 ст. 122 КК України.

Як встановлено, у вересні 2017 року у 13-річної учениці виник конфлікт з однолітком, під час якого дівчина спричинила потерпілому тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.
За результатами досудового розслідування, враховуючи малолітній вік кривдниці, до суду направлено клопотання про застосування до неї примусових заходів виховного характеру.
Відтак, Носівським районним судом до малолітньої застосовано примусовий захід виховного характеру у виді передачі під нагляд педагогічного колективу школи, де вона навчається.
Довідка: примусові заходи виховного характеру, відповідно до ст. 97 КК України, застосовуються до особи, яка з одинадцятирічного віку і до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого особливою частиною Кримінального кодексу України.
Прес-служба прокуратури Чернігівської області 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь