Ніжин візьме участь у Всеукраїнському конкурсі по будівництву басейнів

Ніжинці все чекають на відкриття басейну, адже плавання – це найкращий вид спорту, аби підтримувати фігуру в формі а здоров’я в нормі.

Ще в 2016 році у Ніжинській міськй раді почались розмови за можливість будівництва сучасного басейну в місті. Було обрано й ділянку для його розміщення – по вулиці Незалежності. Все, що гальмувало розвиток справи – виділення коштів з бюджету на проектну документаці. Та на черговій 44-ій сесії міської ради депутат обласної ради Сергій Охонько нагадав депутатам, що потрібно завершити почате, повністю розплатившись за проектну документацію і взяти участь у конкурсі організаторами якого є Міністерство молоді та спорту України. Зазначимо, що у 2018 році вперше, при затвердженні державного бюджету Верховною Радою було прийнято рішення про виділення більш ніж 300 млн. грн. на будівництво малих та середніх басейнів в Україні.

Рішення на користь громади Ніжина було прийнято на 45-ій черговій сесії, яка відбулась 19 листопада. Депутати Ніжинської міської ради підтримали виділення 300 тис. грн. на проектування басейну. Перші 100 тис. грн. з загальної вартості – 700 000 грн. були виділені ще в липні 2017 року. Аби в повному обсязі профінансувати проект, на 50 позачерговій сесії міської ради, що відбулась 16 січня, депутати прийняли рішення про виділення останніх 300 000 грн.

Треба зазначити, що початкова  вартість проекту будівництва сучасного спортивного об’єкту складала 1, 3 млн. грн., але генеральний директор компанії «АТМ» Володимир Шумілін під час презентації проекту басейну в Ніжині, влітку 2016 року зазначив, що для нашого міста знижує дану цифру до 700 000 грн

«Нарешті, через два роки, справа з фінансуванням проекту завершилась. Радий, що депутати дійшли згоди і наша спільна справа на благо громади продовжується. Наступний крок – прийняття участі у Всеукраїнському конкурсі по будівництву малих та середніх басейнів в Україні. Це реальна можливість для Ніжина збудувати сучасний, багатофункціональний басейн за мінімальні витрати, і ми не можемо її втратити», – коментує журналістам депутат Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь