100-річчя Соборності України – ніжинці утворили «Ланцюг єдності»

 

 

 

 

Рівно 100 років тому, 22 січня 1919 року здійснилася споконвічна мрія українського народу про незалежну, соборну національну державу – було проголошено акт злуки між УНР та ЗУНР.
Як і сто років тому, сьогодні був морозний день і ніжинці, як нащадки тих українців, котрі стали свідками становлення української нації, зібралися у центрі міста, щоб відзначити вже 100-ту річницю Соборності України.
Площа Франка та вулиця Гоголівська рясніли від жовто-блакитних стягів, а ніжинська молодь все стікалася до центру, утворюючи живий «Ланцюг Єдності». Біля меморіалу Небесної сотні відбулася хвилина мовчання в пам’ять про загиблих героїв й громада поклала квіти до підніжжя меморіалу. А потім жвавою та радісною шеренгою молодь понесла великий український стяг головною вулицею вздовж живого ланцюга самісінько до парку Шевченка, де чекали наймолодші представники ніжинської громади. Хлопчики й дівчатка, вдягнуті у національний одяг, радісно посміхалися та махали маленькими прапорцями.
Щирі й пронизливі слова, щемні пісні й вірші звучали сьогодні на честь об’єднання України. Святкування закінчилося виконанням національного гімну України.

Лілія Журко, фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь