Ніжинські дошкільнята по-особливому відзначили День Соборності

 

 

 

 

Цього святкового дня сама природа , матінка – Зима ошатно прибрала всю українську землю в білі пухнасті сніги, що яскраво відблискували в сонячному промінні.
Гімн рідної держави всіх об’єднав в єдине ціле. Ось тут і пішло пояснення діткам, що Соборність – це єдність. Тобто свято соборності – це свято єдиної України і сьогодні 100-річчя цієї визначної події.
Діти через цікаві справи , які їм влаштували дорослі, зрозуміли , що “разом” нам краще, ніж “окремо”, чи “самому”. Ви запитаєте: «Як зрозуміли?» Ось так!
На білосніжному снігу спортивного майданчика створили гуртом Герб рідної держави із сніжних кульок, розмалювали його в жовто-блакитних кольорах, виклали на ньому червоні , сяючі маки і цифру 100… Ось і зрозумілий приклад Соборності! А далі – про цікавинки дізналися із книги «Україна починається з тебе» , що подарувала нам улюблена поетеса і письменниця Тетяна Винник, викладали державні пропори з конструкторів, майстрували « Дерево єднання», долоньками малювали обриси України, грали в цікаві дидактичні ігри «Україна – це я!» , бо добрі справи – родом з дитинства! Вчать цьому малечу педагоги ДНЗ Колесник А.В., Нагорна І.В., Гнітій Л.О., Стільник Ю.В., Хорешко Н.В., Брикаліна Н.М. та інші.
Прикладом єдності і згуртованості були спортивні змагання дошкільнят, катання на санках! Неважливо хто виграє – головне показати ще одну істину дітям: чим більше – тим краще! Сміх, радість, помножені на щасливі дитячі емоції були неповторними!
А на останок , за традицією садочка, про таке величне, тепле свято – День Соборності України, всіх діток хлібо-сільно пригостили гарячими смачними варениками з картоплею.
Ось так, нам дорослим, варто вчити дітей власним прикладом любити рідну землю , пишатися і шанувати Україну – Соборну і не ділиму, бо це їм розбудовувати молоду державу.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь