Керівники ніжинських закладів освіти зібралися на першу у цьому році нараду

 

 

 

 

23 січня керівники закладів освіти зібралися на першу у цьому році нараду, на якій обговорювалося питання фінансового забезпечення закладів освіти на 2019 рік. Яким же буде для освіти фінансовий 2019? Про це розповіла у своєму виступі головний економіст Коротенко О.М. Управлінням освіти були систематизовані заявки директорів закладів на 2019 рік. Затверджений сесією кошторис на 2019 рік не покриває потребу – дефіцит складає 45 млн.грн., з них на заробітну плату- 23,9 млн. Що робити? Як працювати, щоб забезпечити навчання дітей, учнів і вихованців у сучасних умовах та надання якісних освітніх послуг?
Про важливість питань, які розглядалися на нараді, говорили перший заступник міського голови Олійник Г.М., заступник міського голови Алєксєєнко І.В. Потрібно виробляти нові підходи, у т.ч. і фінансові, до управління закладами. Це завдання, яке стоїть перед керівниками всіх рівнів. Питання реформування освітньої галузі необхідно вирішувати.
Начальник Управління освіти Крапив’янський С.М. гостро критикував позицію тих директорів, які не хочуть зрозуміти, що по-старому керувати закладом неможливо. Уже в цьому році Управління освіти разом з директорами буде працювати над виконанням Розділу XII ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ Закону України « Про освіту»: «переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із цим Законом здійснюється протягом п’яти років з дня набрання чинності цим Законом». Крім того, потребує виконання ст.ст.28,70 Закону України « Про освіту» щодо створення у кожному закладі освіти громадського об’єднання батьків.
У обговоренні взяли участь головний спеціаліст Бровач О.В., методист ММК Іващенко Л.І., голова ПК Сорокін В.К., лікар-педіатр Карабут В.Т., начальник Ніжинського МВ УПО в Чернігівській області Цапенко В. Л.
Питання необхідності ремонту даху озвучила директор ДНЗ№25 Дєдкова І.С.,а заміни вікон у ЗОШ І-ІІІст№17- Власенко Т.Ф.
Свою позицію в питанні оптимізації мережі закладів освіти висловила голова ГО керівників закладів загальної середньої освіти Алєксєєнко С.Г.
Заступник начальника Управління освіти Н.О.Пономаренко

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь