Ніжинським студентам прочитала лекцію Юлія Тимошенко

 

 

 

 

Українські студенти щиро бажають жити та працювати на благо рідної країни, однак наразі ситуація змушує молодь шукати кращої долі за кордоном.

 

Про це говорили студенти найстарішого в області Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під час зустрічі з Юлією Тимошенко, повідомляє Високий Вал.

 

Народний депутат завітала до вишу з публічною лекцією “Соціально-економічний розвиток України та перспективи для молоді”.
Тимошенко зазначила, що наразі українська молодь знаходиться на узбіччі державних пріоритетів. Таке ставлення влади, разом з низьким економічним розвитком країни стали головними причинами відтоку українців за кордон.

 

«Їдуть за кордон цілими родинами, колективами та, навіть, по півсела виїздить. Забирають усю рідню, – сказала під час лекції Юлія Тимошенко. – Або ми виграємо конкуренцію за людину, або програємо».

 

 

На переконання Тимошенко лише комплексний підхід до вирішення цього питання дасть позитивний результат.

 

«Вся нафта в світі приносить вже в сім разів менше доходів ніж інтелект людей. Все більше і більше світ буде відходити від сировинних економік. Всі ключові країни світу сьогодні відмовилися від платної вищої освіти. Питання чому? У них що є зайві гроші? Тому що тренд світу говорить про те, що залучити зі своєї країни і з інших країн найталановитіших людей отримувати вищу освіту – це створити майбутнє своєї країни. Всі народи розвинені й успішні вірять, що якщо вони вклали в молодих людей і дали їм шанс себе реалізувати, то у країни є своє майбутнє. Наша стратегія в тому, щоб і організаційно і фінансово сконцентруватися на розвитку освіти».

Молодь залишатиметься в Україні, коли після закінчення освіти гарантовано отримає роботу. Для цього держава має зацікавити роботодавця взяти на роботу саме молодого фахівця. На переконання Юлії Володимирівни підприємці мають отримувати від держави субсидії або зниження податків.

 

 

 

«Першим кроком у молодіжній політиці має стати запровадження мікрокредитування, поширеного в багатьох державах світу, для власного маленького бізнесу з 3% річних і тривалістю 5-15 років, – вважає Юлія Тимошенко. – Фінансова політика має бути переглянута. Молодь має використати цей шанс і залишитися в Україні. Ті країни, які запровадили у себе мікрокредитування, відчули зростання середнього класу».

 

За словами Тимошенко, ситуація в галузі освіти наразі бажає кращого. Гідна стипендія для студентів, щонайменше, на рівні реального прожиткового мінімуму – стане першочерговим завданням для нової влади.

 

 

Разом з цим якісна освіта має бути доступною для кожної дитини, незалежно від розміру статків її батьків.

 

Більшість ніжинських студентів під час зустрічі з Юлією Тимошенко висловили бажання залишитися вдома і не виїздити за кордон і шукати кращої долі в Україні.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь