Сергій Охонько планує удосконалити хокейно-футбольний майданчик у Ніжині

 

 

 

 

У 2014 році збулась мрія ніжинців, котрі проживають по вулиці Незалежності – відкрився новий спортивний футбольно-хокейний майданчик. Більшість пам’ятає, як років тридцять тому, у цьому мікрорайоні, біля гуртожитків ПТУ-11 функціонував хокейний майданчик, де не одне покоління дітей мало змогу загартовуватися фізично, проводити з користю свій вільний час на свіжому повітрі, чого так не вистачає сучасним дітям.

Аби відродити цю чудову спортивну традицію, жителі мікрорайону звернулись до депутата, тоді ще Ніжинської міської, а вже зараз обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Охонька з проханням збудувати новий футбольно-хокейний майданчик, адже від старого, вже двадцять років, як нічого не залишилося.

 

Депутат відгукнувся на звернення і прийняв рішення: встановити майданчик у цьому мікрорайоні за власний кошт. До цього долучилися і небайдужі ніжинці. Спортивний майданчик є дійсно багатофункціональним і мав збирати активну, спортивну молодь, якій до вподоби влітку пограти в футбол, а взимку – зіграти в хокей або покататись на ковзанах. Після будівництва та відкриття Сергій Охонько передав майданчик громаді, на баланс міської ради.

Проте, останніми роками, у зимовий період майданчик пустує. Міська влада, у власність якої він був переданий, не проявляє ініціативу у його функціонуванні, як ковзанки чи майданчика для хокею. Так, у Ніжині діє дві ковзанки: біля ЗОШ №9 та на стадіоні «Спартак», дістатись куди у зимову пору нелегко. Є одна приватна і в парку Шевченка, але там потрібно платити кошти за катання. Чому ж не заливають майданчик по Незалежності та не дають можливості бажаючим безкоштовно кататися на ковзанах? У міському центрі «Спорт для всіх» коментують, що є проблеми з водою для залиття, адже потрібно брати дозвіл в ОСББ використовувати водопровідні мережі. Та хіба б не дали б на благо та заради спортивних інтересів молоді?

За коментарем по даній ситуації звернулись до депутата Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Охонька.

«Меценати та благодійники, котрі роблять подарунки рідному місту, сподіваються, що цьому будуть раді і будуть використовувати їх на благо громади. На це сподівався і я у 2014 році. Для мене завжди було приємно брати участь в розвитку Ніжині, а тим більше, якщо це стосується нашого підростаючого покоління. Спортивний майданчик був одним з таких кроків. Та, нажаль, зараз бачу, що за ним ніхто не доглядає, і мої сподівання, що гарна справа буде продовжена міською владою, не збулися. Практично жодного разу не було залито ковзанку, хоча цього року як ніколи зима дозволяє, і я думаю, діти та їх батьки були б дуже раді. Тому в цьому році хочу зосередити увагу на відновленні та удосконаленні роботи цього майданчика, який так потрібен громаді. Маю надію, що міська влада прислухається і стане надійним партнером у цій справі», – коментує Сергій Охонько.

А поки хокейно-футбольний майданчик пустує в очікуванні «свого часу» …

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь