Ніжинські рятувальники зустріли другий французький гелікоптер

 

 

 

 

8 лютого вже другий вертоліт від французької компанії Airbus прилетів до Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС, що базується в Ніжині, повідомляє сайт “Нежатин”.

Це є важливою подією для Ніжина, адже розширює можливості не лише авіаційного загону, але й взагалі всіє системи ДСНС, МВС та пошуку, рятування і надання допомоги громадянам всієї України.

Зустрічали вертоліт голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, начальник Управління авіації та авіаційного пошуку й рятування Ігор Рунаєв, командир Спецавіазагону ДСНС Іван Коробка.

Саме про це наголосив журналістам Іван Коробка – командир Ніжинського спеціального авіаційного загону.

 

«Сьогодні ми виконали перебазування гелікоптера, який знаходився з грудня місяця і чергував в аеропорту «Бориспіль», до бази аеродрому «Ніжин». Перебазування виконано повністю екіпажом авіаційного загону, який пройшов перенавчання з управління даних вертольотів. У подальшому гелікоптер пройде технічне обслуговування і буде готовий заступити на чергування в єдиній системі безпеки громадян всієї України.

Треба зазначити, що це вже другий гелікоптер французької компанії Airbus  знаходиться на базі нашого аеродрому. До кінця року очікуємо прибуття ще 4-5 таких», – прокоментував Іван Коробка.

На питання: «Які задачі в першу чергу повинен виконувати цей гвинтокрил?» – командир авіаційного загону відповів, що цей гелікоптер призначений більше для пошуково рятувальних операцій, а також для пожежогасіння. Інший вертоліт спеціалізований для пошуково-рятувального забезпечення на морській поверхні. Він оснащений спеціальними надувними баками, тож може приводнюватись та злітати з водної поверхні. Його планують використовувати в чергуванні по акваторії Чорного та Азовського морів.

Аеродром, що базується в Ніжині, починає перший працювати з цими гелікоптерами в Україні. Таких в нашій країні має базуватись 55 одиниць. У Ніжині також буде побудований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС, що відповідно створить робочі місця та підвищить Ніжин на новий рівень.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь