Пам’ятка історії Ніжина набуде первинного вигляду?

 

 

 

 

Невже власники споруди дослухалися до зауважень відділу містобудування та архітектури Ніжинської міської ради та взялися відновлювати первинний вигляд пам’ятки історії місцевого значення, яка знаходиться у центральній частині міста.

Мова йде про одну із найстаріших споруд Ніжина – будівлю за адресою вул.Московська, 6-в (напроти центрального входу в комунальний ринок). В частині споруди знаходиться історична пам’ятка міста Аптека Михайла Лігди (1777 року).

Раніше ми писали: У Ніжині пам’ятка історії місцевого значення спотворюється підприємницькою діяльністю

В іншій частині тривалий час здійснювалася підприємницька діяльність (велася торгівля). Про те, історичний вигляд споруди був знищений нанівець. Чи то власник спору чи орендар фронтальну частину фасаду вирішили «осучаснити» та сховати історичний вигляд будівлі під сучасним будівельним матеріалом.

Джерело: NizhynNews

Про те, таке спаплюження історичної пам’ятки не залишилося поза увагою Ніжинської міської ради, яка надсилала власнику будівлі листи із проханням з’явитися до відділу містобудування та архітектури. І от нещодавно фронтальну частину споруди було зачищено від вагонки, якою і було «осучаснено» вигляд будівлі.

Та чи буде діло доведено до кінця, невідомо. Наразі неозброєним оком видно, що зовнішній вигляд будівля, м’яко кажучи, в незадовільному сані, і потребує капітального ремонту. Тож чи збереже свій первинний історичний вигляд найстаріша споруда нашого міста, залежить від власника.

А ніжинцям залишається тільки спостерігати за метаморфозами, які відбуваються із цією спорудою із року в рік…

автор: Ксенія Проценко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь