Учні Ніжинської ДХШ отримали найвищу нагороду на І Всеукраїнському хореографічному конкурсі

 

 

 

 

10 лютого 2019 року в Києві відбувся І Всеукраїнський дитячо-юнацький вокально-хореографічний конкурс-фестиваль «Родина» імені Назарія Яремчука, започаткований народними  артистами України  Дмитром та Назарієм Яремчуками.

Учасниками  всеукраїнського мистецького проекту стали  талановиті діти та молодь  з різних куточків України. Конкурс відбувався у двох номінаціях: «Вокал» (естрадний, народний, академічний тощо) та «Хореографія» (народний, сучасний, естрадний, бальний, класичний танець тощо). Оцінювало  юних конкурсантів  професійне журі, до складу якого увійшли народні та заслужені артисти України, зірки естради, педагоги,  провідні фахівці в області культури, дитячої та юнацької творчості.

Мистецький Ніжин на І Всеукраїнському дитячо-юнацькому вокально-хореографічному конкурсі-фестивалі «Родина» імені Назарія Яремчука представив  Дитячий зразковий ансамбль бального танцю  «Шанс» Ніжинської дитячої хореографічної школи на чолі з керівником Іриною Мірошник – колектив відомий   не лише  в рідному місці, але й далеко за його межами  своїм професіоналізмом, неординарністю постановок та високою виконавською майстерністю.

Хореографічні постановки «Тепер, коли я навчився танцювати» (середня група) та «Повітряний екіпаж» (старша група) у виконанні 29 учасників дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» – без сумніву, були одними з найкращих. Про це свідчать високі нагороди від професійного журі – два Дипломи лауреатів І ступеню в номінації «Бальна хореографія»  (голова журі з хореографії – народний артист України Григорій Чапкіс).

Приємною несподіванкою для колективу стала одна з найвищих нагород конкурсу – Кубок «ПРИЗ СИМПАТІЙ»  від народних артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків, яку отримала  старша група ансамблю за виконання хореографічної композиції «Повітряний екіпаж».

Феєричним та незабутнім було і нагородження лауреатів                                  І Всеукраїнського дитячо-юнацького вокально-хореографічного конкурсу-фестивалю «Родина» імені Назарія Яремчука:  іменні дипломи та медалі – кожному учаснику фестивалю-конкурсу, подяки – талановитим викладачам, пам’ятні подарунки –  творчим колективам. Вражала і радувала  щира невимушена атмосфера, що панувала на мистецькому заході завдяки  професіоналізму його організаторів – народних артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків.

Ірина Мірошник,

керівник дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс»

Ніжинської дитячої хореографічної школи

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь