На Чернігівщині поліція розказала школярам про небезпеку відвертих селфі в Інтернеті

 

 

 

 

Щоб захистити старшокласників від необдуманих дій та кримінальних історій, з ними потрібно говорити на «незручні теми». Співробітники ювенальної превенції у кожному районі області поговорили зі школярами на делікатну тему – інтимні селфі в Інтернеті.

Співробітники ювенальної превенції поспілкувалися з батьками, вчителями, шкільними психологами та учнями. Попри те, що тема була незвичною та надто делікатною, старшокласники поставилися до її обговорення з усією серйозністю.

В період статевого дозрівання підліток може зробити інтимне фото. Якщо вони попадуть в Інтернет, то є ймовірність перепродажу світлини зловмисниками.

Ті можуть зареєструвати фейковий акаунт, з якого вмовлятимуть школяра слати інтимні фото їм в особисті повідомлення. Ще гірше, якщо зловмисник дізнається контакти підлітка та почне шукати можливість зустрітися з дівчинкою чи хлопчиком у реальному житті.

Під час бесід у навчальних закладах області поліцейські моделювали ситуації, а школярі висловлювати свої думки з приводу того, чим могли б закінчитися ці сценарії. Іноді діти вгадували перебіг ймовірних подій, іноді –  навіть не могли повірити в те, якою кримінальною історією може обернутися одне інтимне селфі в Інтернеті.

За словами співробітників ювенальної превенції, на Чернігівщині таких проблем немає, тому сценарії для аналізу доводилося вигадувати самим. Однак якщо не проводити превентивну роботу з поколінням, що підростає, вигадані історії можуть стати реальними.

Такі зустрічі зі школярами поліцейські проводять не тільки в Україні, це загальноприйнята практика в країнах Європи. Ба більше, на початку лютого Україна спільно з Європою відзначає день безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Поліція радить батькам звертати увагу на те, що роблять ваші діти в Інтернеті. Якщо у вас виникнуть запитання, то ви можете проконсультуватися зі співробітниками ювенальної превенції за електронною адресою: skmsd7@ukr.net

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь