20-річний ювілей Ніжинського авіазагону: вручення ключів від квартир та візит поважних гостей. ФОТО

 

 

 

 

20 років тому почалася історія єдиного в Україні Спеціального авіаційного загону Державної служби України Спеціального авіаційного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що розташований в місті Ніжині.

За цей час він перетворився на потужну структуру, і нині забезпечує близько 1000 робочих місць. Ніжинські рятувальники готові надавати допомогу з повітря в будь-якій екстремальній ситуації: на воді і на суші, в місті і в лісі. За необхідності, виконують свій обов’язок і за межами України.

Відзначення 20-річного ювілею став особливим для авіаційного загону, адже 22 лютого, 48 сім’ям спеціалістів рятівного складу було вручено ключі від нових квартир в реконструйованих будинках на території загону.

Вітаючи рятівників перший заступник міністра  внутрішніх справ Сергій Яровий зауважив, що це тільки початок. У подальшому  є перспективи  на будування житла для працівників авіаційного загону.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін у свою чергу зазначив: «У  минулому році, за останнє 10-річчя, за підтримки Уряду, Міністерства внутрішніх справ та Верховної ради наша служба отримала кошти в сумі 19, 4 млн. грн. для придбання, будівництва нового і реконструкції житла для спеціального авіаційного загону. Нині реконструйовано 4029 м², що дало змогу зробити 8 однокімнатних квартир, 28 – двокімнатних та 12 трикімнатних. Сьогодні 48 родин отримали житло і це наша з вами спільна перемога, адже це підвищення соціальних стандартів, а житло – це лакмусовий папірець, як показник соціального захисту рятувальників. Я вас запевняю, що ми будемо в подальшому працювати в цьому напрямку, і окрім цих будинків, які ми вже здали в експлуатацію, на цей рік передбачені кошти на реконструкцію ще однієї казарми під житло. Це не просто нове житло, а нові сподівання на добробут і стабільність».

Відповідаючи на запитання журналістів про оцінку різних підрозділів ДСНС України, а також Ніжинського авіаційного загону, заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький підкреслив, що авіація завжди була елітою у різних підрозділах, «ми приділяємо їй багато уваги, рятівний склад у нас завжди у постійній готовності – сказав він – ми відвідуємо Ніжинський авіаційний загін, намагаємося приділити максимум уваги для того, щоб оновлювати та доповнювати техніку загону, аби він став більш потужним та виходив на новий рівень».

В рамках урочистостей також особовий склад Спеціального авіаційного загону ДСНС України отримав державні та відомчі нагороди від Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Про перспективи підрозділу ДСНС розповів командир авіазагону Іван Коробка: «На сьогоднішній день у нас на озброєні є 16 одиниць авіаційної техніки. До кінця року планується, що їх буде 19: два гелікоптери Super Puma та один пожежний літак. Наш авіаційний загін є надпотужним підрозділом усієї Украйни і він постійно нарощує свою важливість. Найскладніші для нас завдання – це пожежогасіння в гірських місцевостях Європи, Ізраїлю, Туреччини та звичайно гасіння пожеж на українських складах боєприпасів. Та головним нашим завданням є рятування життя людей. Найбільше запам’яталась ситуація з 8-річною дівчинкою, яку було транспортовано з Маріуполю до столичного Інституту серця. Або ж коли рятували життя дівчат, котрі три доби на надувному матраці перебували в водах Чорного моря і їх не могли знайти. Наші рятівники тоді виконали свій обов’язок і дівчата було врятовані. Такі події залишають впевненість – все, що ми робимо не є даремним.

Марина Волинець,

фото автора та Валентини Ващенко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь