Ніжинський ДРАЦС відзначив 100-річчя

 

 

 

 

Перше сторіччя подолали

З нагоди 100-річчя органів ДРАЦС у Ніжині відбулися урочистості. Працівники Ніжинського ДРАЦСу привітали вже колишніх секретарів, які здійснювали реєстраційні записи у своїх населених пунктах. Подяками та солодощами привітала колишніх колег керівник Ніжинського ДРАЦСу Світлана Катруха, подякувала за плідну роботу, за те, що зберегли унікальні реєстраційні записи, а це історія…

-Історія органів ДРАЦС бере початок з минулого століття. Ще в грудні 1917 року був підписаний декрет «Про громадянський шлюб, про дітей і про ведення книг актів стану».
20 лютого 1919 року Раднарком Української республіки приймає декрет «Про цивільний брак, про дітей і про ведення книг актів стану». З того часу і були створені спеціальні органи, які здійснювали реєстрацію актів громадянського стану, функції яких до цього часу виконувала церква. За сторіччя служба пережила багато реформ. Сьогодні діяльність органів реєстрації базується на принципах додержання законності, захисту прав і законних інтересів громадян та держави, додержання таємниці реєстрації актів цивільного стану, своєчасного і належного документального оформлення проведеної реєстрації, – зазначила у вітальному слові Світлана Катруха.

Цього тижня у Ніжинському ДРАЦСі зустрілися колеги. Згадали свої молоді роки, традиції та обряди при реєстрації, які вже назавжди відійшли в минуле. Про ті роки нагадують лише світлини, які з радістю розглядали гості.

Валерій Кичко для міської газети “Вісті”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь