У Ніжині створено Координаційну раду з гендерних питань

 

 

 

 

Наприкінці 2018 року в українських містах почали активно створюватися перші Координаційної ради з гендерних питань, проблем сім’ї, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознаками статі, торгівлі людьми. Ніжин не залишився осторонь подібної ініціативи й тому 28 лютого на розгляд виконавчого комітету був поданий проект рішення про створення відповідного дорадчого органу в нашому місті. Анна Лисенко т. в. о. начальника відділу у справах сім’ї та молоді зазначила, що наразі постала необхідність в просвітницькій та координаційній роботі з соціально гострих питань, адже дискримінація та насилля за ознаками статі, домашнє насилля та торгівля людьми неприпустимі в сучасному, цивілізованому світі.

Секретар міської ради Валерій Салогуб зазначив, що Ніжин достатньо прогресивне місто й подібна робота активно ведеться на всіх рівнях, зокрема кількість жінок у міській раді становить вже 22,2 %, а також у міській раді є група “Рівні можливості”.

Рішення про створення Координаційної ради з гендерних питань, проблем сім’ї, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознаками статі, торгівлі людьми було прийнято одноголосно!

Новостворена Координаційна рада буде дорадчим органом.

До неї увійшли: Ігор Алєксєєнко, Анна Лисенко, Тетяна Рой, Олександр Чепурний, Станіслав Крапив’янський, Сергій Ільющенко, Наталія Кучеровська, Наталія Рацин, Інеса Шаповалова, Володимир Король, Олена Іванова.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь