Ніжинську “Поштову станцію” нарешті відреставрують?

 

 

 

 

Нещодавно головою Чернігівської облдержадміністрації Олександром Мисником був презентований проект плану перспективного розвитку туризму в Чернігівській області на 2019-2021 роки. “Туристичний напрямок один з перспективних напрямків наповнюваності бюджету, завдяки йому з’являється реальна можливість підтримувати та розвивати інфраструктуру кожного окремого міста”, – заявив очільник області.
Добробут населення та розвиток громад одна з пріоритетних цілей цього плану. Треба зауважити, що план складається з понад 500 перспективних проектів, які надійшли на розгляд облдержадміністрації від районів і ОТГ Чернігівської області.
Зокрема, план заходів на 2019-2021 роки передбачає реставрацію пам’ятника архітектури – комплексу споруд “Поштова станція” в Ніжині.

Читати по темі: Забуті символи Ніжина

Геннадій Дудченко директор Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського в розмові з журналістами газети “Свідомий погляд” зазначив: “Архітектурний комплекс Ніжинська поштова станція не випадково потрапив до переліку пам’ятників архітектури, які планується реставрувати протягом 2019-2021 року. На сьогодні в одній із будівель цього комплексу розміщений відділ НКМ ім. І. Спаського «Поштова станція», який відповідно до статистики відвідування та коштів отриманих від туристів є найуспішнішим музейним проектом Ніжина. Якщо в майбутньому ми розглядаємо наше місто, як туристичний осередок, то підтримка одного з цікавих туристичних об’єктів є абсолютно логічною. Рівень рентабельності цього музею і зараз достатньо високий. З чотирьох музеїв музейного комплексу НКМ ім. І. Спаського він приносить більше 70 % прибутку. Але це маленький музей. Зараз через нього проходять тисячі відвідувачів. За рахунок реставрації ми зможемо розширити виставкову площу, переструктурувати експозицію і перетворити його у повноцінний, перспективний туристичний об’єкт, який приваблюватиме десятки тисяч туристів.”

Читати по темі: Ніжинська “Поштова станція” святкує 25-ту річницю

На думку керівництва області формуванню стабільних туристичних потоків буде ремонт доріг міжміського та міжобласного сполучення. Тому у сфері дорожньо-транспортної інфраструктури також передбачені проекти капітального ремонту доріг нашої області.
Більшість проектів буде реалізовуватися з залученням коштів державного бюджету, місцевих та районних бюджетів, а також коштом інвесторів.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь