До Ніжинського НВК № 16 “Престиж” завітала французька делегація

 

 

 

 

У Ніжинському навчально-виховному комплексі № 16 “Престиж”  стало доброю традицією щорічно влаштовувати велике свято з нагоди зустрічі поважних гостей- делегації представників доброчинної французької асоціації Liouba Lorr’Ukraine  на чолі з паном Д. Беделемом.  В цьому році воно особливе, оскільки проходить у рамках року французької мови в Україні, організатором якого є посольство Франції в Україні.

Основними цілями даного заходу  є підвищення інтересу до французької мови та цінностей, а також активізація співробітництва наших країн.

Проте, хочемо з гордістю заявити, що у Ніжині  ми реалізуємо визначені цілі вже 4 рік поспіль, і це стало можливим завдяки ініціативі та підтримці доброчинної французької асоціації Liouba Lorr’Ukraine.

Заснована у вересні 1999 року з метою культурного обміну, асоціація згодом розробила ще і лінгвістичну програму,  яка передбачає партнерство зі школами Чернігова та Чернігівської області для заохочення та підтримки дітей, які бажають вивчати французьку мову. Пишаємося тим, що стали частинкою даної програми і в цьому році ми святкуємо свій перший 5-річний ювілей співпраці.

Вперше асоціація завітала до Ніжина у 2015 році, і в цьому ж році на базі нашого навчального закладу була набрана перша група школярів міста для безкоштовного вивчення мови, а в 2016 році 8 кращих знавців мови отримали свій шанс пройти безкоштовне мовне стажування на базі французьких шкіл.

Починаючи з 2015 року, асоціація надала можливість вивчати французьку мову близько 65 дітям міста, з яких 20 вже побували на лінгвістичному стажуванні у Франції,  деякі діти мали можливість це зробити навіть двічі чи тричі. Троє школярів відвідали Францію за культурною програмою і прийняли участь у концертних турах.

Ми щиро  вдячні нашим  шановним  гостям за підтримку і турботу.  Учні ННВК №16 «Престиж» та учасники гуртка   французької мови дуже чекали на цю зустріч та із задоволенням і завзяттям вивчали  чарівну мову.  На знак подяки було підготовлено  музично-поетичний спектакль про культуру і традиції України, в який юні артисти вклали всю свою любов і повагу. Другий день візиту делегації, тобто 5 березня, повністю  присвячено проведенню екзамену- відбору на  лінгвістичне стажування  у Франції в червні цього року.

Бажаємо успіхів нашим учням і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з доброчинної французькою асоціацією Liouba Lorr’Ukraine!

Учитель французької мови Копенкіна Л. О.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь