Новий екологічний проект розпочато на Ніжинщині

 

 

 

 

На Ніжинщині розпочато реалізацію проекту екологічного спрямування від ПРООН в Україні.
Щоб перевірити стан впровадження даного проекту по відновленню гідрологічного режиму на системі Смолянка шляхом розчищення 4 водойм та ремонту 2 ГТС до села Кукшин вчора, 5 березня, завітала начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька.
екологічний проект, зрошувальна система
Огляд відповідних водних об’єктів також здійснили начальник Ніжинського МУВГ Володимир Тарасенко, представники Програми розвитку ООН в Україні та інші зацікавлені особи.
На сьогоднішній день в рамках проекту виконано 30% запланованих робіт. Днями заплановано розпочати планування побудови дамб та вирівнювання відкосів.
екологічний проект, зрошувальна система
Нагадаємо, що даний проект реалізується завдяки Програмі розвитку ООН за фінансової підтримки Global Water Challenge та в партнерстві з Держводагентством.
Його мета – відновлення гідрологічного режиму зрошувальної системи Смолянка (Ніжинський район, Чернігівська область) до напівприродного стану шляхом підвищення рівня підземних вод.
Його впровадження сприятиме покращенню екологічної ситуації, запобіганню пожежам на торфовищах, збереженню біорізноманіття, зміцненню здоров’я місцевого населення, а також скороченню викидів парникових газів в Україні.
Джерело: nizhynnews.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь