Ніжинський ракетомоделіст посів призове місце на змаганнях в США

 

 

 

 

У суботу, 9 березня, на тестовому майданчику Firefly Aerospace у штаті Техас, США, відбувся фінал міжнародних змагань з ракетомодельного спорту Firefly International Rocketry Event 2019 за участі команд США та України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У загальному заліку перемогла збірна США, проте українські спортсмени вибороли низку нагород у різних класах змагань.

Ольга Хміль взяла друге місце, а Сергій Сердюков — третє в індивідуальному заліку у класі S2 (моделі ракет на висоту польоту з вантажем). Перше місце завоював Кріс Фленіган зі США.

Валерій Бідовський посів перше місце у класі S6A/P (тривалість польоту зі стрічкою), який вперше проводився на міжнародних змаганнях. У класі S7, де спортсмени запускали зменшені копії відомих в історії космонавтики ракет, третє місце посів Олександр Радченко. «Золото» та «срібло» отримали американські спортсмени Кріс Фленіган та Джеймс Даффі.

У класі S8E/P (планери) п’єдестал очолив американець Дейв О‘Брайян, у класі S12 – Герб Він’ярд (збірна США).

Фінальний день змагань відвідали також члени палати представників штату Техас та учні місцевих шкіл, які провели юніорські змагання з ракетного моделювання.

Польотні дні тривали 8 та 9 березня. У перший день команди змагалися у двох класах, S12 (триборство на тривалість польоту) та S6 (тривалість польоту зі стрічкою). У другий день змагань відбулися запуски моделей класів S7 (багатоступеневі масштабні копії справжніх ракет), S8 (моделі дистанційно керованих планерів) та S6 (моделі з аварійною системою спуску).

До складу української команди увійшли Денис Хміль, Ольга Хміль, Сергій Сердюков, Валерій Бідовський, Олександр Радченко, Михайло Рябоконь.

США представляли Кріс Фланіган, Майк Новак, Стів Крістал, Вольфрам Кіпарскі, Дейв О‘Брайян, Герб Він’ярд, Тоні Рейнолдз, Джеймс Даффі, Марк МакРейнолдз, Девід Белгорн, Лі Джеймс.

Головний суддя змагань – Мет Стіл (Matt Steele).

Захід організували асоціація Ноосфера (Україна), Федерація Ракетомодельного Спорту України, National Rocketry Association (США) та приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace.

Джерело: ukrinform

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь