Прес-тур до Ніжина: чим зацікавили журналістів Чернігівщини

 

 

 

 

15 березня до Ніжина завітали представники ЗМІ Чернігівщини у рамках прес-туру регіонального відділення Асоціації міст України на тему: «Розвиток молодіжного середовища Ніжинської громади».

Ціллю візиту стало ознайомлення з розвитком молодіжного середовища та кращими практиками з надання соціальних послуг на території ніжинської громади.

 

Гостей міста ознайомили з презентацією про співпрацю ніжинської громади з міжнародними партнерами щодо енергоефективності та відкритості. За останні роки місто Ніжин пройшло великий відрізок шляху в цьому напрямку. Треба зазначити, що загальна сума по проектам складає 6 500 000 грн. З них 2 200 000 грн. – співфінансування з міського бюджету.

Цікавою була інформація, безпосередньо, саме про перспективи розвитку молодіжного руху. За статистикою 2018 року в Ніжині зареєстровано та проживає 21 066 осіб у віці 14-35 років. Це становить 30% від загальної чисельності населення.

Молодь бере активну участь в житті міста. Саме тому, рішенням міської ради було створено Комунальний заклад Ніжинський міський молодіжний центр. Завдяки його існуванню молодь зможе більш тісно співпрацювати з владою, втілювати свої ініціативи, об’єднувати навколо себе більше креативних, активних та зацікавлених людей і, звісно ж, творити зміни на благо всього міста.

«Ніжин унікальне місто, адже тут дуже багато представників студентської і учнівської молоді. Так сталось, що багато студентів, які закінчили наш славетний виш стали відомими діячами на весь світ. За часи вже новітньої історії, ми зрозуміли, що молодіжний рух настільки посилює і укріплює свої позиції на теренах Ніжина, що треба оформити його у певну структуру і розвивати її – таким і став Молодіжний центр. І на перших етапах вирішили підтримувати його коштами з міського бюджету. Ми завжди прислухаємось до думки молоді і хочемо, щоб її співпраця з владою виливалась у нові цікаві ініціативи та проекти», – висловився заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Гості міста ознайомились не лише з молодіжними перспективами, а й розвитком у сфері надання якісних послуг. Це вдалось завдяки візиту до амбулаторії загальної практики-сімейної медицини№8 (вул. Шекерогринівська, буд 52), де заступник головного лікаря з медичної частини комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анна Стрельнікова розповіла про діяльність та перспективи розвитку центру. Анна Олександрівна підкреслила позитивні зрушення у первинній ланці медичного обслуговування громадян в рамках реформи медицини.

 

Також делегація відвідала Ніжинську дитячу хореографічну школу, де директор закладу, заслужений працівник культури України Галина Тимошенко презентувала діяльність муніципального закладу, провела екскурсію по школі та ознайомила: музичні, спортивний, танцювальний класи і народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи.

На завершення візиту директор краєзнавчого музею імені Івана Спаського Геннадій Дудченко провів представникам Асоціації міст України та ЗМІ цікаву оглядову екскурсію центральною історичною частиною міста, а також розповів про QR-коди в туристичній інфраструктурі міста.

У підсумку зустрічі журналісти нашого видання поцікавились у виконавчого директора Чернігівського РВ АМУ Михайла Литвина про враження від візиту до Ніжина та молодіжних перспектив у порівнянні з іншими містами Чернігівщини. Михайло Борисович зазначив, що в Ніжині вже не вперше і знайомий з його практиками, які можуть стати прикладом для інших міст області.

«Відвідуючи інші населені пункти, розуміємо, що зараз дуже багато проблем пов’язаних з інфраструктурою вималювалось саме після того, як громади об’єднались. Тож молодіжне середовище починає діяти і вже втілювати певні проекти тільки в Чернігові, Ніжині та Прилуках. В інші ОТГ цей напрямук перебуває зараз лише на стадії розвитку. Там молодь залучають до різних сфер громадської діяльності, але не всюди вона  проявляє таку ініціативу як у Ніжині. У вашого міста світле майбутнє з такою молодіжною громадою», – резюмував Михайло Литвин.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь