На Ніжинщині затримали двох браконьєрів, які полювали у заказнику

 

 

 

 

Весна 2019 на Ніжинщині видалась посушливою. Саме тому, птахам які прилетіли аби створити гнізда та вивести потомство складно знайти потрібні водойми. Але, як повідомляє С14 Чернігів, така ситуація не зупиняє горе-мисливців. Вони безжально полюють на виснажених птахів. Звідки за таких умов візьмуться гуси та качки осінню – питання риторичне…
Не приємно визнавати, що не голод штовхає горе-мисливців порушувати закон про полювання у межах державного природу заповідного фонду. Якийсь хижий інстинкт штовхав здорових сильних чоловіків заганяти на смерть слабких та беззахисних тварин. Проте, на заваді браконьєрам стали козаки з С14 Чернігів.

Результатом спільного рейду з представниками лісової охорони ДП “Ніжинське лісове господарство” стало затримання двох чоловіків, які проводили полювання у межах заповідної території (додамо, що у Ніжинському районі ще в 2000 році був створений Гідрологічний заказник “Кравчукове Болото”


С14 Чернігів, браконьєри, затримання

Це типове заплавне болото у верхів’ї р. В’юниці –  притоки р. Остра, що має важливе водорегулююче значення. Місце оселення та гніздування великої кількості птахів, серед   яких  плиска, лунь, бугайчик, очеретянка. Зростає пальчатокорінник м’ясочервоний, занесений до Червоної книги України)
.

Один із браконьєрів спробував утікати болотом, проте, не врахував можливостей свого дихання. За чотириста метрів гонки-переслідування, майже по пояс у воді, зловмисника було затримано. Його товариш здався відразу.

Отож, бережімо природу, адже вона – наш дім. Долучайтесь до екологічного патруля С14.

Давайте робити добрі справи разом!

С14 Чернігів, браконьєри, затримання

С14 Чернігів, браконьєри, затримання

С14 Чернігів, браконьєри, затримання

С14 Чернігів, браконьєри, затримання

Джерело: MyNizhyn

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь