У Ніжині відбулась перша олімпіада з ментальної арифметики

 

 

 

 

Минулими вихідними вперше в Ніжині провели незвичну олімпіаду. Свої знання з ментальної арифметики показали наші школярі.

Математичне випробовування проходило в новому корпусі Ніжинського державного університету імені М. Гоголя.

Брали участь лише діти. Вони навчаються в школах Ніжина й району та Носівки. До змагань залучили 59 учнів.

Наймолодшому з учасників усього 5 рочків, найстаршому – 13. І всі в рівних умовах.

Учасники олімпіади вирішували три рівні завдань (один варіант письмово, інші – усно). На виконання письмового завдання діти мали лише 5 хвилин. Із допоміжних засобів із собою можна було брати лише ручку та спеціальну яскраву рахівницю.

Наступні завдання школярі робили усно. Їм показували приклади на вісім або десять дій з однозначними чи двозначними числами. На вирішення кожної дії давали від 0,8 секунди до 1,5 секунди. Вражає? Не кожен дорослий за такий час цифри зуміє розгледіти, а не те, щоб і правильну відповідь сказати.

Діти ж вирішували всі ці приклади за допомогою уявної рахівниці. Практично всі впорались із завданням.

А от за дверима аудиторії, у коридорі, тремтіли від переживань мами й тата, бабусі, дідусі, сестри й брати учасників математичного змагання. Дехто приходив цілими сім’ями підтримати своє чадо, хтось навіть брав із собою немовлят.

Мама одного з учасників розповіла, що напередодні олімпіади дуже хвилювалась і вона, і її син. “Це наша перша олімпіада. І хочеться, щоб результати були якомога кращими”, – розповіла Катерина.

Батько учасниці Анжеліки розповів, що також вранці виходив із дому з тривогою. “Ми дуже переживаємо й сподіваємось на позитивні й високі результати”, – говорив Олег.

Інна, мама одинадцятирічного учасника, розповіла, що заняття з ментальної арифметики суттєво вплинули на навчання її сина в школі. У нього покращилась пам’ять, легше даються іноземні мови. “Мій син, звісно ж, хвилювався напередодні олімпіади, але сюди йшов впевнено”, – поділилась Інна.

Перед входом до аудиторії, ще до початку олімпіади, вчителі підбадьорювали своїх учнів. Вони говорили, що діти неймовірно талановиті й у них усе вийде. Тих же, хто хоч на мить у собі сумнівався, вчителі обіймали та міцно притискали до себе й обіцяли, що малеча з усім впорається.

За результатами робіт дев’ятеро учасників змагань зайняли перші місця.  Найкраще свої знання зуміли показати Миколаєнко Мілана, Огієнко Анна, Коляда Анастасія, Шилов Захар, Красновид Анна, Сурмачевська Яна, Бісікало Архіп, Набок Поліна, Ювенко Каріна.

Організували змагання в усній лічбі директор центру розвитку “Успіх” Чепела Олеся, вчителі Скороход Оксана та Горобець Марина, директор ЗОШ № 4 Манойленко Олег, вчитель Луцик Юлія.

У чому ж унікальність методики ментальної арифметики та чому це так важливо для дітей, розповіла нашому виданню “Правда ТУТ” Олеся Чепела. “Унікальність цієї методики полягає в тому, що вона допомагає працювати одночасно обом півкулям головного мозгу. А це допомогає розвивати не лише технічні навички, а й творчі. Діти за допомогою ментальної арифметики за п’ять хвилин запам’ятовують вірші, краще починають навчатися в школі. І, що найголовніше,вони починають себе почувати впевненіше. Такі вміння та навички, однозначно,  у десятки разів дають більше шансів стати успішними в дорослому житті. Ця методика застосовується в японській освіті вже тривалий час. І подивіться, наскільки ця країна технологічно розвинена”, – говорить Олеся Володимирівна.

Уже через місяць занять ментальною арифметико батьки та вчителі можуть відчути суттєву різницю в знаннях і вміннях дитини. Заняття з усної лічби за цією методикою допомагає соціалізуватись і дітям із аутизмом, ДЦП, дітям із затримкою розвитку.

Джерело: ПравдаТут

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь