Танк на «Кругу» треба прибрати, – запропонував ніжинський депутат

 

 

 

 

На постійній депутатській комісії з бюджетних питань, що відбулась 21 березня, була піднята тема декомунізації. Депутат Ігор Шалай запропонував танк Т34-85) воїнам-визволителям, що розташований на перехресті вулиць Московська, Космонавтів, Борзнянський шлях перенести до тоталітаризму, адже це, за його словами, символ тимчасової окупації, повідомляє сайт “НЕЖАТИН”

«Є певна частина громади, яка хотіла б бачити перспектив. Що коловий рух на перехресті цих вулиць не мав символу тимчасової окупації, а саме у вигляді танку який дулом направлений на муніципалітет міста Ніжина», – зауважив депутат.

Звісно, така пропозиція викликала дискусію серед депутатів. Секретар міської ради Валерій Салогуб наголосив, що цей танк є частиною історії і треба з повагою відноситись до покоління, яке брало участь у Великій Вітчизняній війні.  Також депутат висловив припущення: «Можливо він заважає безпеці руху». Та ці аргументи не вплинули на думку депутатів і голова комісії Володимир Мамедов запропонував закрити дискусію і не чіпати цю пам’ятку історію. Окрім того, управління культури повідомило, що цей танк не входить до переліку об’єктів і символів, що підлягають декомунізації.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь