Як ніжинські дошкільнята перетворили садочок на справжній театр

 

 

 

 

«…Вихованню дитини сприяють ріжні галузі мистецтва, які треба якнайбільше ширити між дітьми, особливо музика і театр.»
С.Русова
Невпізнанно ошатна музична світлиця зібрала маленьких акторів і таких же маленьких вдячних глядачів на цікаву виставу улюбленої української народної казки «Коза-дереза» з нагоди Міжнародного Дня Театру.
…На почесному місці – портрет улюбленої першої актриси – землячки Марії Заньковецької, уквітчаний ніжними квітами і рушниками. Всі в очікуванні дива… Чарівні ведучі (вихователі Христенко Т.М. та Брикаліна Н.М.) і головний режисер театру «Телесик» Нагорна І.В. – готові розпочати дійство. Світлиця потопає в різнобарв’ї чудових декорацій театру, що так досконало розмалювала народна майстриня Старостенко С.В.
…Лунають три дзвіночки. Глядачі, згідно квиточків, розміщуються у партері, звучать фанфари і з‘являється головний господар – Хлопчик-Телесик… Дійство почалося !
«…За що ми любимо театр, скажіть, будь-ласка?
За те, що в ньому оживає диво-казка!
Пливе Телесик, і летить Жар-птиця,
І напуває всіх водицею криниця….»
Маленькі актори з задоволенням , щирістю дитячого серця, виконували ролі улюбленої казки, за що отримали океан овацій і аплодисментів від вдячних глядачів. Кожен маленький актор був нагороджений смачними солодощами і медалькою – «Кращому актору театру «Телесик».
Дивлячись на це прекрасне дійство нашої талановитої малечі , пригадалися мені думки Василя Сухомлинського : «У кожної дитини дрімають задатки якихось здібностей…, щоб їх запалити, потрібна іскра. Такою іскрою є натхнення педагогів .» Ми , педагоги, зробимо все , щоб квітли наші маленькі таланти землі ніжинської і несли у світи славу і велич театрального мистецтва Марії Заньковецької.


Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь