Про зарплату, реконструкцію площі та соціальні проблеми говорили журналісти з ніжинським мером

 

 

 

 

У мешканців Ніжина багато питань до місцевої влади, та не кожен може, чи хоче їх задати «на пряму».

28 березня у стінах Ніжинської міської ради відбулась прес-конференція з міським  головою Анатолієм Лінником. Журналісти сайту «Нежатин» та інших ЗМІ проаналізували думку громади та підготували актуальні питання до очільника міста.

Перше стосувалось реконструкції центральної частини міста.

В кінці минулого року, в зимовий період, почали поспіхом проводити роботи по реконструкції площі Ніжина: залили бетоном територію біля міськвиконкому, люди встигли залишити свої сліди. Потім роботи припинились, і почались вже в березні. Виходить, реалізація проекту була непродумана? Зараз продовжуються ремонтні роботи, на які виділено мільйони, в той час, коли дороги і тротуари, по яким щодня ходять та їздять тисячі людей своєчасно не ремонтуються.

Коментуючи це, міський голова зауважив, що реконструкція центральної частини міста, відповідно, проходить в три етапи: спочатку біля міськвиконкому, далі від площі до вулиці Набережної, а потім по бульвару Шевченка до вулиці Об’їжджа. Роботи наприкінці року почались по причині затримки з проектом у зв’язку з зайнятістю проектанта. Проте кошти, потрібно було реалізовувати. Тож, не  порушуючи технології у грудні проводився демонтаж плит, а потім і залиття бетоном, на що не впливали погодні умови.

 

Треба зазначити, що бюджетні кошти по цьому проекту в грудні реалізували без тендеру, однією «славнозвісною» компанією.

«Що ж до ремонту доріг, то ці роботи пов’язані з погодними умовами, і середня температура має триматись на рівні не нижче 5°с. Наразі процедури по визначенню виконавця робі завершені і з наступного тижня почнеться ремонт. Реконструкція міста почалась з центру, адже саме через нього щодня проїжджають гості міста. Тож для нас важливо, щоб вигляд площі відповідав туристичному місту.

Стосовно вулиці Гоголівської, хочемо знайти відповідного рівня і фаху організацію, аби в ході реконструкції були враховані історичні аспекти нашого міста», – зазначив міський голова.

Про те що ремонтувати ямки на дорогах можна і до +5°с, міський голова промовчав, і що зволікання кожного дня збільшує загальний об’єм вибоїн на десятки метрів – теж.

Досить обговорюваним останнім часом в обласних ЗМІ є тема різниці в зарплатах мера Ніжина та мера Чернігова.  Тож до Анатолія Лінника було озвучено наступне питання: «Ваша зарплата як очільника міста більше, ніж у мера Чернігова, міста, яке досить швидко розвивається і є прикладом того, якою має бути інфраструктура, відмінно від Ніжина. Як Ви це прокоментуєте?»

 

«Розглядаючи декларації, треба дивитись їх вцілому, і враховувати всі джерела доходів. У мене, окрім доходів за основним місцем роботи, інших джерел доходів нема. Якщо порівняти із доходами міського голови Чернігова, то в декларації наявні інші джерела доходів. Ну а стосовно деяких коментарів в соцмережах, то та сума доходів, яка зазначена в моїй декларації, вона  нарахована разом з податками, та включає в себе ті доплати, які передбачені рішенням міської ради. Там є і допомоги на оздоровлення і відповідні виплати до Дня незалежності України», – відповів міський голова.

Нагадаємо, що адекларував Анатолій Валерійович дохід в розмірі 640 040 гривень заробітної плати, що складає 53 336 гривень за місяць, після сплати податків це приблизно 42 700 гривень. Минулого року міський голова Ніжина заробив менше – 297 669 гривень.

Не менш важливим питанням для громади є і економічний розвиток міста. Тож озвучено було питання і стосовно відкриття нових підприємств в Ніжині: «За 4 роки Вашої каденції, чи з’явились нові підприємства в Ніжині завдяки вкладанню коштів як іноземних так і українських інвесторів?

.«Інвестори постійно цікавляться Ніжином, але є стримуючий фактор. Їх відлякує близькість до кордону Росії, враховуючи ситуацію в країні. Та не зважаючи на перешкоди, є розвиток природної промисловості, наприклад – «Баришівська зернова компанія» – новий інвестор, який будує елеватор, «Дружба Нова» продовжує розробляти один з найбільших об’єктів такого призначення у нас в регіоні. Попередні роки ми виділили і продали з аукціону ділянку заводу по переробці м’ясних продуктів. Також ми працюємо над земельними ділянками по вулиці Космонавтів, де плануємо побудувати сухий порт. Окрім того, Ніжинський авіазагін розширює свою діяльність, створюючи нові робочі місця. Працюємо з інвестором і над проектом нового швейного виробництва на 120 робочих місць», – відповів очільник міста.

Тобто реально жодного підприємства, виходячи з відповіді очільника міста, не було збудовано, окрім елеваторів, які займаються сушінням зернових та будуються по всій Україні, як «гриби після дощу».

Анатолія Лінника запитали і з приводу ситуації у Ніжині з безпритульними тваринами. Чи планується будівництво притулку для них?

Міський голова відповів, що ситуація на тому ж місці, і наразі головне питання – місце розташування притулку та кошти на його будування в бюджеті міста.

Запитали мера і про те, як скоро до «Графського парку» повернеться пам’ятник Марку Бернесу.  «Після того як зник пам’ятник, вдалось знайти його роздробленим на частини, і однієї з них не вистачало. Це звісно ускладнило його відновлення. Наразі ми домовились з архітектурною майстернею, яка виробляла цей пам’ятник, і в порядку черги вони займуться його відновленням.  Коштуватиме це  30 000 грн. Кошти бюджетні, адже винуватців поліція так і не знайшла», – пояснив Анатолій Лінник.

Ось такі відповіді міський голова спромігся надати журналістам.

 

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь