За багаття зі сміття будуть карати жорсткіше

 

 

 

 

В Україні можуть ввести нові штрафи за самовільне спалювання твердих побутових відходів. Про це йдеться в проекті закону №10177 на сайті ВР.

СУТЬ. У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що під час спалювання трави та листя в повітря потрапляють шкідливі речовини. Найчастіше така практика поширена в селах і селищах, де немає централізованого вивозу сміття.

ШТРАФИ. Автори документа пропонують карати за багаття зі сміття штрафом: простих українців – до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів (1360 грн). А для підприємств та ФОП – до 1700 грн. Повторне порушення протягом року буде коштувати фізособі максимум 1700 грн штрафу, а юрособа можуть оштрафувати до 3400 грн.

Відзначимо, в документі сказано, що будуть штрафувати тільки за багаття «при використанні об’єктів благоустрою». До їх переліку входять вулиці і дороги населених пунктів. У той же час нардепи пропонують розширити список, додавши в нього садові товариства, а також дачні та гаражні кооперативи.

ЗАКОНОПРОЕКТ поки знаходиться на розгляді профільного комітету Ради.

НАГАДАЄМО, зараз в Україні за спалювання листя встановлені штрафи від 170 грн до 1,5 тис. Грн. Для посадових осіб – від 850 грн. При тяжких наслідках підпалів порушника можуть позбавити волі на термін від 5 до 10 років.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь