Телефонні шахраї атакують ніжинців

 

 

 

 

Увага, почастішали випадки телефонного шахрайства. Людям телефонують аферисти, які представляються поліцейськими і розповідають, що їхній син, батько або онук затриманий за скоєння злочину і перебуває у відділі поліції. Для того, щоб залагодити справу і врятувати родича, вони вимагають перерахувати гроші на банківський рахунок або віддати готівку кур’єру, попереджає Ніжинська місцева прокуратура.
Так, шахраї, як правило, телефонують вночі або під ранок, використовуючи методи психологічного тиску, коли людина ще не зовсім прокинулася і не розуміє, що насправді сталося. Тому її намагаються залякати і виманити гроші.
Щоб не стати жертвою шахраїв, у поліції радять дотримуватися наступних правил:
• В першу чергу, не впадати в паніку і не поспішати виконувати умови аферистів!
• Ніколи не називати в розмові з псевдополіцейськими своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася правоохоронцем, назвати прізвище, ім’я, по батькові та дату народження затриманого або потерпілого родича. Практично в 100% випадків такої інформації у злочинців немає.
• Уточнити, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвонити в чергову частину і перевірити інформацію.
• Якнайшвидше передзвонити тому, хто “потребує негайної допомоги”, або людям, які можуть у даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.
• Якщо ви потрапили на гачок аферистів або щодо вас намагалися застосувати шахрайські дії, швидше зателефонуйте в поліцію. Це дозволить правоохоронцям обчислити і затримати зловмисників “по гарячих слідах”.
Ніжинська місцева прокуратура

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь