Нове джерело фінансування знайдено

 

 

 

 

Незважаючи на створену критичну ситуацію у Ніжині щодо виділення коштів на водовідведення по вулиці Незалежності, питання все ж таки урегульовується. Нагадаємо, що в середині березня міський голова Анатолій Лінник відправив листа на обласну раду щодо фінансування екологічних проектів у Ніжині, де водовідведення було не в пріоритеті. Зважаючи на те, що з обласного бюджету всі  проекти не можуть бути профінансовані, на думку ніжинської влади, у першу чергу потрібно вирішувати можливу аварійну ситуацію на центральному самопливному каналізаційному колекторі.

Читати по темі: Водовідведення по Незалежності не в пріоритеті у керівництва Ніжина?

Та вирішення цього питання є, головне шукати можливості, вести переговори та об’єднувати зусилля. Про це сьогодні повідомив депутат обласної ради Сергій Охонько: «Завдяки співпраці з заступником обласної ради, директором Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, з депутатом Верховної ради, з усіма політичними силами, які з розумінням підійшли до проблеми «зміни пріоритетів» це питання має шанс на вирішення. Адже після прийняття рішення щодо нефінансування проекту водовідведення я звернувся до депутата Верховної ради та заступника обласної ради щодо цієї ситуації – результат можливість фінансування обох проектів за кошти в Міністерстві аграрної політики. Це був довготривалий процес переговорів у результаті яких є домовленість про виділення коштів на ремонт колектора по вулиці Шевченко-Синяківска, а це більше 10 млн. грн. Співфінансування на проект водовідведення по вулиці Незалежності, як і планувалось раніше, буде за рахунок екологічних коштів. Таким чином пошук нових джерел фінансування та об`єднання зусиль є головним чинником вирішення міських проблем, а не боротьба за існуючі», – зазначає Сергій Охонько.

Хочемо зазначити, що в стінах Ніжинської міської ради неодноразово наголошувалось про дефіцитність бюджету, що не дає профінансувати важливі проекти для міста. Проте, як показує практика інших міст – це не причина відкладати їх реалізацію  «на колись» та «складати руки». Джерел фінансування багато, але доступні вони для тих громад, чиє керівництво веде активну роботу над їх пошуком і не втрачає надані їм можливості. Нагадаємо, що одну з таких Ніжин майже втратив.

Читати по темі: Ніжин «пролетів» з участю у Всеукраїнському конкурсі по будівництву басейнів?

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь