Маленькі ніжинці вчилися варити супчик

 

 

 

 

«ОСЬ ПАН СУП ПРИЙШОВ ДО ХАТИ – ЧАС ВЖЕ Й ДВЕРІ ВІДЧИНЯТИ!»
АБО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СУПУ
В ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»
Сьогодні ввесь садочок жив передчуттям особливого дива – Міжнародний День Супу і це вперше !
Що може зігріти душу маленьких і дорослих краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? А який суп найкращий? А як він готується ? Саме такі проблемно -пошукові ситуації , цікаві дидактичні ігри , практично-дослідницькі завдання старанно , вишукано підготували вихователі для дошкільнят всіх вікових груп – Христенко Т.М., Божок Т.Г., Гнітій Л.О., Брикаліна Н.М., Гавриляко Ю.В., Мархель І.В. за активною участю нашої батьківської родини.
Частенько ми думаємо, що для того, аби приготувати каструльку чи макітерку цього киплячого блаженства, потрібно бути кваліфікованим кухарем і провести весь день на кухні. Нічого подібного! І наші дошкільнята це довели ! Завдяки цікавинкам , які відкрили діти через дидактичні ігри «Приберем город – приготуєм суп», «Що в макітру покласти?», «Який суп відгадай – та скоріше називай», практичну діяльність по приготуванню різноманітних супів, де вчилися і овочі готувати до супу, і галушки ліпити, ми гуртом виявили неабиякі таланти куховарства . Як же апетитно і радісно уплітали малюки за дві щоки свої супи!
А ще діти дізналися, що батьківщиною супу вважають Стародавній схід, але і давно люблять на Україні . Важко перелічити всі види супів, які сьогодні готували маленькі кухарі в кожній групі , треба було просто це бачити і смакувати . СМАКОТА !
Що ж, День супу – це відмінний привід … зварити суп і в родині, як з прадавніх часів це любили робити українці.
Тож гарного вам настрою і відмінного здоров’я та пошани до рідних традицій.

Наталія Примушко, завідувач ДНЗ№ 13 “Берізка”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь