На історичному квесті у Батурині ніжинці гордо підняли стяг міста. ФОТО

 

 

 

 

Цього року, 6 квітня, у Батурині вже вдруге відбувся історичний квест під гаслом «Батурин – серце Гетьманщини!». Звісно сильне бажання перемогти мала ніжинська команда, адже в минулому році у гонитві за перемогу Ніжин став другим. Тоді кожна команда мала підняти прапор свого міста на вершину фортеці та найвище був прапор Ніжина, адже на самий верх цитаделі її підняв секретар міськради Валерій Салогуб. Про це повідомляє сайт “НЕЖАТИН“.

Читати по темі: Ніжин гордо тримав “шаблю” на квесті у Батурині

У квесті взяло участь 5 команд з селищ та міст Чернігівщини: Батурин – «Батуринські гетьманші», Бахмач – «Ентузіасти», Конотоп – «Конотопська сотня», Сосниця – «Капітошка», Ніжин з незмінною назвою «Уненіж».

З козацьким духом, активувавши всі свої знання історії, логічне мислення, швидкість в ногах і позитивне мислення в думках шестеро любителів історії з міста «Н»: Костянтин Москаленко (капітан команди), Роман Желєзко, Михайло Ломоносов, Юлія Кацалап, Лілія Писаренко та Марина Волинець почали виконувати завдання квесту. Пов’язані вони були не лише зі знанням історії, але й з вмінням виконувати народні пісні та танці, логічно мислити і орієнтуватись у просторі, єднатись, і ні в якому разі не здаватись. Гра дозволила глибше пізнати славетну сторінку нашої історії, усвідомити здобутки величних постатей, гетьманів Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича, Івана Мазепи, Кирила Розумовського, Пилипа Орлика, розкрити роль Батурина – як політичного центру Гетьманщини.

Ніжинська команда не зупинялась перед складнощами і треба зазначити, організатори квесту відмітили, що за «Уненіжом» було дуже цікаво спостерігати, адже емоції у ніжинців зашкалювали.  Викликали їх завдання над якими потрібно було дійсно «поламати голову» і при цьому робити все максимально оперативно. Достойно пройшовши довгий, але цікавий шлях до перемоги, ніжинці третіми підняли прапор на вершину фортеці. Першою стала команда з Сосниці, якій вручили в подарунок дерев’яну гармату, що є одним з символів Батурина. Другим був Конотоп. Четверте місце у Бахмача. Батурин став п’ятим. Але, як зазначили організатори, переможених немає, є активні, сильні і сміливі команди.

 

Треба зазначити, що участь команди з Ніжина у даному квесті стала можливою завдяки підтримці секретаря міської ради Валерія Салогуба та депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Охонька, які відгукнулися на бажання активних ніжинців проявити себе у такій історичній грі та організували поїздку.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь