У Ніжині хочуть закрити школу

 

 

 

 

На сайті Ніжинської міської ради 26 березня з’явився проект рішення щодо ліквідації ЗОШ №8. Треба зазначити, що це питання піднімається вже не вперше і головною причиною є мала наповнюваність та завантаженість навчального закладу . Про це повідомляє сайт “Нежатин”.

Так у пояснювальній записці йде мова про те, що наразі в закладі навчаються 20 дітей. Не має 1-го класу. На 2019-2020 навчальний рік батьками до першого класу подано лише 4 заяви.

У 2019 році освітня субвенція на заклад складає 58 650 грн. Середня вартість утримання одного учня по місту Ніжину за 2018 рік – 18 147 грн., а витрати на одного учня школи складають 44 008 грн.

У разі припинення шляхом ліквідації закладу, учні школи (за результатами опитування батьків) продовжать здобувати освіту в Ніжинських ЗОШ №№ 1,5,9,13.

В Ніжинській ЗОШ І ст. № 8 працює 5 педагогічних працівників, крім того, 3 педагога перебуває у відпустці для догляду за дитиною, та 4 технічні працівники. У випадку прийняття рішення буде вжито необхідних заходів щодо їх працевлаштування.

Правовими підставами прийняття рішення є вимога абзацу 3 пункту 5 частини 6 прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до окремих законів» від 24 грудня 2015 року № 911-VIII, відповідно до якого необхідно забезпечити продовження роботи з оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, інших галузей бюджетної сфери, насамперед оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів із скороченням їх кількості (орієнтовно на 5% за рахунок об’єднання малокомплектних шкіл, зміни їх типу та/або ступеня, реорганізації тощо), підвищення наповнюваності класів, груп.

Прийняття даного рішення сприятиме вирішенню питання щодо надання високоякісних освітніх послуг кожній дитині та дасть можливість зекономити 323,8 тис. грн. до кінця року.

Прийняття даного рішення не потребує витрат з місцевого бюджету.

На базі Ніжинської ЗОШ І ст. № 8 планується відкриття закладу дошкільної освіти.

Даний проект рішення буде розглядатись на профільних депутатських комісіях. Остаточне ж рішення прийматиме сесія міської ради.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь