У Ніжинському університеті говорили про протидію домашньому насильству

 

 

 

 

Як протидіяти домашньому насильству говорили у
Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя

11 квітня з метою проведення правопросвітницьких заходів,спрямованих на запобігання випадкам домашнього насильства, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання БППД Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Олена Іванова спільно із головою громадської організації «Створімо майбутнє разом» Євгенієм Коваленком зустрілися зі студентами факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Мета соціальної роботи полягає у регулюванні правових, економічних стосунків людини з суспільством, наданні їй допомоги та підтримки у подоланні проблем, тому під час проведення семінару Олена Іванова та Євгеній Коваленко приділили особливу увагу питанню протидії домашньому насильству та забезпеченню захисту дітей від будь-яких форм насильства. Студенти дізналися про прояви різних видів насильства, спеціальні заходи протидії , отримали поради, як захищати свої права у повсякденному житті та допомагати людям, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Окрім того, в ході спілкування присутні обговорили питання булінгу у навчальних закладах , його види , причини виникнення , переглянули презентації , дізналися , як реагувати на цькування , аби не стати жертвою, а також до кого звернутися за допомогою.

На завершення Олена Іванова та Євгеній Коваленко закликали молодь не залишатися байдужими , а залучатися до заходів , спрямованих на попередження та протидію домашньому насильству . Усі бажаючі отримали тематичні буклети системи безоплатної правової допомоги та інформаційні матеріали «Я МАЮ ПРАВО!».

За отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 або за телефоном (04631) 7-16-15) та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ). Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

Ніжинський місцевий центр з надання БВПД

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь