Благодійний ярмарок вперше у Ніжині. ФОТО

 

 

 

 

22 квітня ніжинці показали, які у них великі серця, і наскільки вони наповнені любов’ю та співчуттям. Завдяки ініціативі Ніжинського товариства «Червоний хрест», Благодійному фонду «Добрий самаритянин» у співпраці зі Свято-Покровською парафією відбувся «Благодійний ярмарок». Його учасники розклали на столах, що розміщені у подвір’ї храму, одяг та взуття, аби люди, які мають потребу змогли взяти собі речі, що сподобались.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Настоятель Свято-Покровського хаму Михаїл Якубів розповів журналістам про мотиви цього ярмарку:

«Сьогоднішній день – Великий Понеділок, день коли згадується цікава євангельська подія. На наступний день після торжественного входу в Єрусалим Ісус знову йде із Витанії до Єрусалиму. По дорозі Він бачить смоківницю, не знайшовши на ній плодів, Він проклинає її і вона засихає.  Це єдиний момент в євангеліє, де показується деструктивна дія, коли Господь не благословляє, а проклинає. Цікава ця історія тим, що навчає: якими б ми не були благодатні, якщо ми не даємо плоду, Господь не буде нас благословляти. А плід для Бога найкращий – плід милосердя. І саме сьогодні ми проводимо таку акцію. Думаємо, що цей ярмарок буде традиційним в Ніжині, адже такі акції мають бути по всім українським містам і загалом по землі. Українці щедрі люди і дуже багато людей відгукнулися».

Підтвердженням щедрості ніжинців є переповнені столи з речами. Для людей, котрі прийшли на ярмарок взяти собі одяг – це є справжнім прикладом прояву Божої любові у віруючих.

Волонтер товариства «Червоний Хрест» Єлизавета Кобілецька перша, кому прийшло на думку організувати «Благодійний ярмарок» в Ніжині розповіла про подальші плани волонтерів: «Ми вже були в селі Талалаївка, а в кінці травня плануємо провести ярмарок у дворі Воздвиженського храму. Також протягом літа будемо даний захід проводити по іншим церквам. Подібні ярмарки проводять в Києві і в містах Європи, де це вже стало гарною традицією»,

Хочете взяти участь в ярмарку і проявити свою милосердя? Слідкуйте за оголошеннями щодо проведення даного заходу в Ніжині.

Марина Волинець, фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь