Тематичний День “Твій друг – безпечний рух” у ніжинському садочку

 

 

 

 

На сьогодні ДНЗ №13 «Берізка» прагне забезпечити своїм вихованцям якісну, універсальну освіту, високий рівень загальної культури, в тому числі і культури на дорозі. Педагоги і батьки переконані, що дотримання правил безпечного життя має стати усвідомленою необхідністю. Саме з цих міркувань та на виконання листа Управління освіти і науки облдержадміністрації «Щодо проведення Тижня безпеки дорожнього руху» відбувся Тематичний День «Твій друг – безпечний рух» при допомозі та люб’язному сприянні начальника Ніжинського ВПГУНП підполковника поліції Бойка В.А., Ліпакова О.М. – начальника сектору реагування патрульної поліції та активній участі працівників Ніжинської поліції – старшого сержанта Кулика І.М., начальника сектору реагування патрульної поліції №4 Мазко В.Г., старшого інспектора лейтенанта поліції Шафрай Н.В., старшого лейтенанта поліції Білика М.Г.
Однією з важливих проблем у забезпеченні безпеки дорожнього руху є профілактика дитячого дорожнього транспортного травматизму в дошкільних установах. Отже, сьогодні була добра можливість поспілкуватися з працівниками поліції , вислухати їх поради, консультації, розглянути форму полісменів і величезну патрульну машину, що особливо захопила малят . Дітей не тільки навчали правилам дорожнього руху, а й створювали проблемно-пошукові ситуації щодо безпечної поведінки на вулицях, дорогах, у транспорті. Діти каталися на самокатах, велосипедах, мотоциклах і залюбки виконували вимоги полісменів .
Ми всі дорослі переконані , що такі цікаві зустрічі безпосередньо на території садочка актуальні і життєво необхідні для дітей, що виховуються в сучасному світі. Важливо якомога раніше навчити дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, щоб не сталося біди. Працівники поліції нагадали, що знайомити з абеткою дорожнього руху в ігровій формі треба ще до школи, тоді дитина починає усвідомлювати навколишній світ, здатна запам’ятати те, що говорять і показують дорослі, а особливо такі креативні полісмени, які сьогодні були на гостині в нашому садочку.
Після такої зустрічі, такого незабутнього і надзвичайно цікавого Тематичного Дня, майже всі наші діти вирішили , що своє доросле життя пов‘яжуть з поліцією, бо то професія важлива , потрібна і престижна.

Примушко Н. М. завідувач ДНЗ№13

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь